ALBLASSERDAM – Afgelopen week waren de ‘brusjes’ (broertjes en zusjes van zorgintensieve kinderen) te gast in zwembad Blokweer in Alblasserdam voor een snorkelles. Iedere maand komen ‘brusjes’ uit Alblasserdam, Kinderdijk en Papendrecht bij elkaar in De Postduif in Alblasserdam. Zo ook afgelopen week. Na met elkaar bijgepraat te hebben, leerden ze over de impact van verandering op je brein wanneer iemand autisme heeft.

Iedere maand staat een ander onderwerp centraal waar de kinderen thuis mee te maken hebben. “Zo leren ze hun broer of zus beter begrijpen,” vertelt Esther Vliegenthart, die de brusjesmiddagen organiseert.

Esther: “Ik vind het belangrijk dat deze stoere broers en zussen af en toe eens in het zonnetje gezet worden. Dat verdienen ze. Daarom ging ik in april naar zwembad Blokweer om te vragen of ze me wilden helpen om iets bijzonders te organiseren. Dat bleek geen probleem te zijn.”

En zo gebeurde het dat afgelopen week de kinderen een snorkelles kregen. “Ze hebben echt genoten, ze straalden en waren allemaal erg enthousiast!,” besluit Esther.

Vragen over de brusjesmiddagen? Mail naar [email protected]

Deel dit bericht via...