Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for mei 3rd, 2017

OUD-ALBLAS – Vele tientallen inwoners van Oud-Alblas hebben hun straat en huis verlicht en versierd. Dit nadat Oranjevereniging Marijke in Oud-Alblas, die dit jaar zeventig jaar bestaat, hiertoe opriep. Straten hebben een eigen thema. De één heeft gekozen voor ‘het boerenleven’, de ander voor ‘verkeer’ en een derde heeft ‘fietsen’ als thema. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

BLESKENSGRAAF – Een transportbedrijf uit de Bleskensgraaf hoeft niet voor de rechter te verschijnen voor de onterechte inzet van buitenlandse chauffeurs. Het bedrijf betaalt in overleg met het Openbaar Ministerie een transactie van in totaal 52.000 euro. De tewerkstelling van de buitenlandse chauffeurs was in 2015 ontdekt door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Bij het jeugdhonk achter de brandweerkazerne aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is afgelopen weekend ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam open te breken. Binnen werden tal van vernielingen gepleegd. Volgens wijkagent Teun Huisman is het een chaos. Mensen die meer weten over de inbraak en de vernielingen, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844. Foto’s: Teun Huisman (politie) en Krijn Berkhouwer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Bij de polder Grote Nes in Oud-Alblas is deze week afval gedumpt. Dat meldt Waterschap Rivierenland Alblasserwaard.  “Moeten we dan echt camera’s op gaan hangen?,” vraagt het Waterschap zich op Twitter af. Het dumpen van afval is een groeiend probleem. Regelmatig vinden natuurbeheerders autowrakken, bouw- en drugsafval, maar ook steeds meer zwerfvuil, zoals picknickresten en meeneemverpakkingen van eten en drinken. Schattingen over zwerfafval lopen inmiddels uiteen van 50 tot 300 miljoen kilo per jaar. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Tour for Life-benefietavond plaats, die afgelopen zaterdag werd gehouden in de Alblasserdamse Havenkerk, heeft ruim duizend euro opgeleverd. Dat laat de organisatie weten. De benefietavond bestond uit een buffet met loterij en livemuziek. De Tour for Life is een fietstocht van Italië naar Rotterdam in acht dagen. Hierbij worden ruim 1.400 km en 18.000 hoogtemeters gefietst. Met de Tour for Life wordt geld opgehaald voor de Daniel den Hoed Stichting, dat succesvol kankeronderzoek en geavanceerde apparatuur financiert. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 6 mei 2017 wordt er aan de Rembrandtlaan 100 (schoolplein ds. Joannes Beukelmanschool) in Alblasserdam van 9.00u tot 13.30 uur een versmarkt, rommelmarkt en tweedehandsboekenmarkt gehouden. Op de versmarkt is er een divers aantal producten te koop. Denk daarbij aan brood en banket, kaas en eieren, verse vis en vlees, groente en fruit, thee en snoep, maar ook aan wenskaarten, onderkleding, Delaval artikelen en planten. Ook is er een rommel- en tweedehandsboekenmarkt. De opbrengst is voor de bouwkas van de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vrijdag 21 april 2017 vonden op de Alblasserdamse basisscholen voor de vijfde keer de Koningsspelen plaats in Alblasserdam. De Koningsspelen zijn een actief en sportief Oranjefeest met als doel kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. Dankzij ingezonden foto’s van Sander de Looff en Jan Passchier kan men (alsnog) even nagenieten van de Koningsspelen, de vlottenrace en de kleedjesmarkt bij de ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – In atrium van ’t Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland is tot eind mei een fototentoonstelling te zien over het bedrijf  Den Boer Beton. De heer Aad den Boer heeft in de grote zaal van ’t Waellant de tentoonstelling van Den Boer Beton geopend. De expositie is samengesteld door de plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Dit gebeurde in nauwe samenspraak met de familie Den Boer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Popkoor Prestige Alblasserdam is opzoek naar nieuwe leden. Het popkoor staat onder leiding van dirigente Mariska Prins en repeteert wekelijks op donderdagavond in de theaterzaal ‘Royaal’ van Landvast. Popkoor Prestige Alblasserdam bestaat bijna één jaar en is één van de twintig popkoren die de naam Popkoor Prestige dragen. In 2015 is Popkoor Prestige opgericht door dirigent Ton van Diepen en Marketeer Sandra Rotmans. Samen hebben zij de ambitie om het grootste popkoor van Nederland te worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.