Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april, 2017

RIDDERKERK – Een 40-jarige man uit Rotterdam is zaterdagavond 29 april 2017 met 180 kilometer per uur uit de bocht gevlogen en tien keer over de kop geslagen op de A15 tussen Alblasserdam en Ridderkerk. Na het ongeval vloog het voertuig van de Rotterdammer in brand. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Drie kliko’s, die tegen een woning aan de Schoonenburglaan in Nieuw-Lekkerland stonden, zijn in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april 2017 afgebrand. Van de afvalbakken bleef bijna niets over. Een deel van de gevel van de woning raakte door de brand beschadigd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – In een schuur langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is vrijdagavond 28 april 2017 brand ontstaan. De brand werd even voor 21.30 uur ontdekt. Niet veel later kwam de brandweer met spoed ter plaatse om te blussen. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat een (warme) bouwlamp bij hout stond. Aan de schuur en aan de spullen die erin stonden, is schade ontstaan. Foto’s: Jeffrey Reit, Niels van Loon en Peter Stam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander werd donderdag 27 april 2017 ook uitbundig gevierd in Alblasserdam. Er waren in het Damdorp tal van activiteiten die druk bezocht werden. Zo was er op het korfbalveld aan de Groen van Prinstererstraat een roofvogelshow, waren er vrijmarkten en vonden er diverse optredens plaats van jeugdpopkoor ‘Zinge’, dansschool YV Dance, KDO, Soli Deo Gloria, Back to Vinyl en De Nachtwacht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Donderdag 27 april 2017 vierde koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag. Dat deed hij niet alleen. Samen met de stad Tilburg, maar ook met veel andere inwoners van Nederland vierde hij zijn verjaardag. Oranjeverenigingen organiseerden deze dag veel activiteiten, zo ook de Oranjevereniging Marijke uit Oud-Alblas. De dag startte in Oud-Alblas wat nat maar om half negen was het droog en verzamelden zich meer en meer mensen op het schoolplein van de Groen van Prinstererschool aan de Alexanderstraat om zo met elkaar naar het kerkplein te gaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Voor Richard Veen uit Alblasserdam ging donderdag 27 april 2017 een langgekoesterde wens in vervulling: op de foto met koningin Máxima. Richard gaat al jarenlang met bekende Nederlanders op de foto en heeft als een flinke verzameling aan beeldmateriaal. Zijn grote wens was om ook eens met de koningin op de foto te gaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De politie heeft deze week drie mannen uit Frankrijk aangehouden voor het stelen van ganzenkuikens in Kinderdijk. Aan het begin van de week zagen surveilleerde agenten een voertuig met Frans staan in de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland. “De ramen van het voertuig waren beslagen en in het voertuig werden drie mannen aangetroffen. Eén van de mannen zijn broek was nat en vies van de modder. Ook werden er inbrekerswerktuigen in het voertuig aangetroffen,” zo meldt de politie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij uitgaansgelegenheid The Abbey op de Dam in Alblasserdam is tijdens Koningsnacht, de nacht van 26 op 27 april 2017, een 16-jarige door beveiligers betrapt op het tonen van een vals identiteitsbewijs. Dat meldt Politie Alblasserdam op Twitter. De tiener werd door de beveiligers overgedragen aan de politie en is aan het begin van de nacht bij de ouders afgeleverd. De 16-jarige kan een Halt-straf tegemoet zien. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS / MOLENWAARD – Dertien inwoners van de gemeente Molenwaard hebben woensdag 26 april 2017 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Onder hen zijn twee inwoonsters van Oud-Alblas. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Dirk van der Borg in De Spil in Bleskensgraaf. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De profkoers van de New Energy Tour, die op 20 mei 2017 verreden zou worden en zou finishen in Alblasserdam gaat niet door. Dat laat wethouder Arjan Kraijo woensdag 26 april 2017 aan de gemeenteraad van Alblasserdam weten. De organisatie van de professionele koers kan door werkzaamheden langs de Lekdijk bij Nieuw-Lekkerland de veiligheid voor de 180 deelnemers en het publiek niet garanderen.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft woensdag 26 april 2017 aan zes Alblasserdammers een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De Damdorpers P. den Braanker, A. J. Stehouwer, I. Nieuwenhuis, J. de Kok, M. van Namen-Van der Hoogt en W. D. Roos werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Het was in Nieuw-Lekkerland al jarenlang een geliefde traditie: ballonnen oplaten na de aubade tijdens Koningsdag / Koninginnedag. Daar komt dit jaar een einde aan. In de afgelopen jaren kwamen er regelmatig mails binnen van milieuactivisten die stelden dat het oplaten van ballonnen veel schade toebrengt aan het milieu. Ook een aantal inwoners van Nieuw-Lekkerland heeft aan het Oranjecomité laten weten moeite te hebben met de traditie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – Donderdag 27 april 2017 wordt in het hele land Koningsdag gevierd. Ook in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland staan er weer veel activiteiten op het programma. “Op donderdag 27 april kleurt heel Alblasserdam oranje en vieren we een feestje op het Raadhuisplein. Alle vertrouwde elementen zullen aanwezig zijn, zoals de kinderattracties, dansoptre­dens van YV-Dance en jeugdpopkoor Zinge. Kinderheld Wally zorgt op verschillende momenten voor entertainment. Einde van de middag gaan we los met Back to Vinyl Outdoor,” zo laat Anita van der Zijden van het Oranjecomité Alblasserdam weten.  Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie en ambulancedienst werden maandagavond 24 april 2017 opgeroepen voor een melding van een verwarde man in een appartement langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Twee ambulances en drie politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Eerder dit jaar gebeurde was er een soortgelijk incident. Toen meldde de man dat hij zelfmoord zou gaan plegen. Eind vorig jaar rukte de brandweer uit omdat de man ‘zijn zonden’ op het balkon aan het verbranden was. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 25 april 2017, in overleg met de gemeente Alblasserdam een mobiele camera neergezet op de Dam in Alblasserdam. Aanleiding hiervoor is een aantal incidenten die in de afgelopen maanden in het uitgaansgebied van Alblasserdam plaatsvonden. “Deze camera is op grond van artikel 3 van de politiewet geplaatst, zodat meer toezicht is op wat er gebeurt daar waar de laatste tijd meer incidenten waren,” vertelt Monique Boer van de gemeente Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.