Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 21st, 2017
NIEUW-LEKKERLAND – Een 24-jarige man uit Nieuw-Lekkerland  is vrijdagavond 21 april 2017 met zijn scooter onderuit gegaan en gewond geraakt. De man reed over het (brom) fietspad langs de Zijdeweg tussen Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland. De scooterrijder kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht ging onderuit. Passanten verleenden eerste hulp en belden 112. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De jongeman is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen lijken mee te vallen.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ook in het Alblasserdamse leidingwater is GenX aangetroffen. Dat meldt wethouder Peter Verheij in een raadsinformatiebrief die deze week is besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering in Alblasserdam. Uit de zienswijze en analyse van drinkwaterbedrijf Oasen blijkt dat het gaat om een ‘lage concentratie’. “Ook ons drinkwater in ons dorp is verontreinigd met giftige stoffen. Wat is de invloed vanuit ons gemeentebestuur op dit dossier en worden we door OZHZ inmiddels gezien als belanghebbende?,” vroeg D66-raadslid Ramon Pardo dinsdag aan wethouder Peter Verheij. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tafelronde 140 Papendrecht, de organisator van het evenement Kids and Cars 2017, dat vorige week in de regio werd gehouden, presenteert vrijdag 21 april 2017 de ‘Official Aftermovie’. Het filmpje is gemaakt door Visser Media & Design uit Alblasserdam. “Wij genieten nog even na!”, zo laat Paul van Huuksloot, Secretaris Tafelronde 140 Papendrecht weten. Kids and Cars is een jaarlijkse toertocht door Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas, Sliedrecht en Papendrecht met (exclusieve) sportwagens.  Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – Vrijdagochtend 21 april 2017 werd het pand van Timmerbedrijf Van Dalen aan de Kraaihoek in Papendrecht volledig verwoest door brand. Terwijl de brandweer nog aan het nablussen is en het pand wordt gesloopt, heeft een betrokken Alblasserdammer een doneeractie op touw gezet. “Binnen enkele ogenblikken zagen deze lieve hardwerkende mensen het bedrijfspand verwoest worden. Met deze actie willen wij geheel vrijblijvend deze lieve mensen een hart onder de riem steken.” Deelnemen aan de doneeractie kan via deze website. 

PAPENDRECHT – Timmer –en onderhoudsbedrijf Van Dalen aan de Kraaihoek in Papendrecht is vrijdagochtend 21 april 2017 verwoest door een grote brand. Niemand raakte gewond. De brand werd rond 08.00 uur ontdekt en was binnen een paar minuten uitslaand. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’. Hierop werden de brandweerkorpsen uit de omliggende gemeenten, waaronder Alblasserdam, gealarmeerd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen panden. Rond 09.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.