Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 20th, 2017

ALBLASSERDAM – Bij voormalig staalbedrijf Nedstaal aan de Rapenburg in Alblasserdam, is donderdag 20 april 2017 brand uitgebroken in een fabricagehal. Dit gebeurde tijdens ‘ontmantelingswerkzaamheden’. Het staalbedrijf sloot begin dit jaar de deuren en werd failliet verklaard. Momenteel is een Duits bedrijf bezig de inboedel uit de fabriek te halen. Tijdens deze werkzaamheden kwamen vonken in een kelder terecht. In die kelder lagen onder meer olieresten, die door de vonken gingen branden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de zolder van een woning aan de Resedastraat in Alblasserdam is donderdagochtend 20 april 2017 brand ontstaan. De bewoner hoorde rond 09.15 uur een rookmelder gaan. Toen vervolgens op zolder een rokerige lucht werd waargenomen, werd 112 gebeld. Niet veel later kwamen brandweer Alblasserdam en brandweer Papendrecht met spoed ter plaatse. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In Alblasserdam en omgeving was donderdagochtend 20 april 2017 rond 10.20 uur een zware dreun te horen. Deze werd veroorzaakt door een testvlucht met een F16. De straaljager vloog tijdens de testvlucht door de geluidsbarrière. De testvlucht bestaat onder meer uit een unrestricted climb-out. Dit houdt in dat de vlieger met het toestel zo snel mogelijk met vol vermogen klimt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 april 2017 in Alblasserdam een politiehelikopter ingezet voor een zoektocht naar drie mannen. Een beveiliger zag even na 02.00 uur dat drie mannen zich op een bedrijfsterrein aan de Edisonweg in Alblasserdam verstopten bij een container. De beveiliger schakelde vervolgens de politie in. Met meerdere politie-eenheden en hondengeleiders werd een zoektocht gestart. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdagavond 22 april 2017 wordt in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Alblasserdam een psalmzangavond met bovenstem georganiseerd. De opbrengst van de avond is bestemd voor de stichting Timotheos, die zich inzet voor weeskinderen in Malawi. De avond wordt georganiseerd door de Alblasserdamse werkgroep voor de stichting: negen jongeren uit Alblasserdam en omgeving die in de zomer van 2016 in Malawi een huis hebben gebouwd en zich nu verder inzetten voor het werk van de stichting. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.