Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 19th, 2017

ALBLASSERDAM – De potgrondactie van het jongerencomité Woord en Daad is dit jaar opnieuw een succes geworden. Deze maand gingen de jongeren samen met vele vrijwilligers in Alblasserdam langs de deuren gegaan om potgrond en tuinaarde te verkopen. Hun enthousiasme en inzet heeft, samen met de vrijgevigheid van de kopers, geleid tot het bedrag van ruim 2800 euro. “Graag willen we iedereen die, op welke wijze dan ook, heeft meegeholpen aan de actie, heel hartelijk bedanken voor hun inzet.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de afgelopen dagen en weken is er een flinke toename in het aantal fietsendiefstallen in Alblasserdam en omgeving. Zo werden er twee fietsen op de Dam en twee fietsen bij het Makado gestolen. Ook woensdag 19 april 2017 was het weer raak en werd er een tweewieler bij De Wielen aan de Rijnstraat ontvreemd. In Hendrik-Ido-Ambacht was het afgelopen week ook raak. Daar werden tussen de Reeweg en de Hoge Kade vier Gazellefietsen meegenomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Het gaat weer goed met scheepsbouwer IHC. Het bedrijf, met onder meer een werf in Kinderdijk, constateert verder herstel van haar markten. Dit heeft geresulteerd in een verdere toename van de orderintake van het bedrijf, voor zowel schepen als ‘equipment’. Zo mag IHC een zelfvarende mega snijkopzuiger en dertig Beaver sleepkopzuigers gaan leveren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 89-jarige man uit Alblasserdam heeft woensdag 19 april 2017 zijn heup gebroken. De man kwam in zijn tuin aan de Jonkerstraat ten val. Buren hoorden de man roepen en verleenden eerste hulp. Niet veel later kwam een ambulance ter plaatse. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo van Alblasserdam mag tot aan het einde van de collegeperiode (2018) in zijn woonplaats Langerak blijven wonen. Kraijo werd op 7 mei 2014 wethouder van Alblasserdam. De Gemeentewet vereist dat een wethouder ingezetene is van de gemeente.  Kraijo sprak bij zijn kandidaatschap voor wethouder uit de intentie te hebben om naar Alblasserdam te verhuizen. Doordat Kraijo zijn huidige woning nog niet heeft kunnen verkopen, vroeg hij, net als vorig jaar, om ontheffing. De Alblasserdamse gemeenteraad ging daar deze week mee akkoord. De VVD en D66 plaatsen daar echter wel kritische kanttekeningen bij. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Meer dan tachtig kinderen zijn woensdag 19 april 2017 geslaagd voor hun zwemexamen in zwembad Blokweer in Alblasserdam. Er werd afgezwommen voor het A, B –en C-diploma. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.