Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 18th, 2017

ALBLASSERDAM – Het grootste jacht dat ooit door Oceanco in Alblasserdam is gebouwd en in februari 2017 te water werd gelaten, staat alweer te koop. De vraagprijs voor het splinternieuwe jacht bedraagt volgens Quotenet 275 miljoen euro. De Y714, gebouwd onder de projectnaam Jubilee, is 110 meter lang en daarmee ook het grootste privéjacht dat ooit in Nederland gebouwd is. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 93-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmiddag 18 april 2017 gewond geraakt op het Wilgenplein in Alblasserdam. De man kwam bij de draaideur van winkelcentrum Makado ten val. Omstanders boden eerste hulp en belden 112. Niet veel later kwam een ambulance ter plaatse. De Dordtenaar, die erg veel pijn bij zijn lies had, is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek en behandeling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – In Nieuw-Lekkerland zijn zondag 16 april 2017 drie containers in brand gestoken. Twee ondergrondse containers bij de Standerdmolen / Wipmolen en één bovengrondse container bij het Raadhuisplein werden in brand gestoken. De branden ontstonden even voor 01.00 uur. Voor aankomst van de brandweer probeerde een buurtbewoner het vuur bij het Raadhuisplein te doven. Niet veel later kwam de brandweer ter plaatse en namen de vrijwilligers de bluswerkzaamheden over. Wie de bakken heeft aangestoken, is nog niet bekend. Foto’s: Jeffrey Reit. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Langs de Ohmweg, op het industrieterrein in Alblasserdam, is dinsdagmiddag 18 april 2017 een gaslek ontstaan tijdens graafwerkzaamheden. De werkzaamheden vonden plaats voor de aanleg van een telecomkabel. Na het ontstaan van de lekkage, werd de brandweer gebeld. Die kwam met spoed ter plaatse. Ook Stedin was snel aanwezig. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam werd dinsdagmiddag 18 april 2017 opgeroepen voor een melding van een garageboxbrand in de Frans Halslaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Van brand bleek echter geen sprake te zijn. Nergens was rook of vuur te zien. De brandweer vermoedt dat er stoom / waterdamp is ontstaan, nadat hagel op het platte, warme garagedak terecht was gekomen. Na een dubbelcheck op het dak, vertrok de brandweer weer naar de kazerne. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 15 april 2017 werd voor de derde keer de seniorendag voor honderd senioren uit Alblasserdam, Kinderdijk, Oud-Alblas en Papendrecht georganiseerd. In samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Brede Welzijnsinstelling (BWI) Papendrecht. De dag was bedoeld voor eenzame of alleenstaande ouderen vanaf 75 jaar die er (te) weinig op uit (kunnen) trekken. Hun eventuele partners jonger dan 75 jaar waren ook welkom. De vorige twee keren vonden plaats in Landvast; dit jaar ging het gezelschap naar Rotterdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Wie zou het leuk vinden om een keer bij vluchtelingen die in Alblasserdam wonen thuis te eten en hen daarna een keer zelf thuis uit te nodigen? Verschillende vluchtelingen hebben aangegeven dat ze het erg leuk zouden vinden om voor mensen in Alblasserdam te koken en om meer over Nederland(ers)te leren. Meer informatie is te verkrijgen SIHVA.nl. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.