ALBLASSERDAM – Blinkende sportwagens, grommende motoren, gierende banden en vele glunderden gezichten. Even konden enkele tientallen kinderen zaterdag 15 april 2017 hun zorgen vergeten en genieten van een toertocht door de regio in één van de ruim zestig exclusieve sportauto’s. Op de passagiersstoel van de wagens zaten kinderen die vaak in het  ziekenhuis komen of het op een andere manier minder hebben. Het doel van de tocht was om deze kinderen tijdens een rondrit te laten genieten en een lach te bezorgen. Dat is meer dan gelukt en daarmee werd het evenement Kids and Cars, dat voor de vierde keer werd georganiseerd door de Stichting Tafelronde 140 Papendrecht, weer een groot succes.

Cheques
Voor de start van de toertocht werden er twee cheques uitgereikt. De ene cheque ter waarde van 15.102,69 euro ging naar de stichting Theater in Kinderziekenhuizen (TIK). De andere cheque, ter waarde van duizend euro, was voor de Stichting Ambulancewens.

Start
Rond 13.15 uur reden de vele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins, en andere sportwagens met grommende motoren van het parkeerterrein bij Landvast in Alblasserdam. Even daarvoor hadden de burgemeesters van Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht met een gastoeter het officiële startsein gegeven. De rondrit ging onder meer via Alblasserdam en Kinderdijk naar Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Bleskensgraaf. Later op de middag reden de auto’s door Sliedrecht en Hardinxveld om uiteindelijk in Papendrecht te ‘finishen’.

Tekst, foto’s en filmpje: Peter Stam. Hieronder staan 40 foto’s. Download hier alle 137 foto’s.

 

Deel dit bericht via...