Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 14th, 2017

ALBLASSERDAM – Aan een vrachtwagen van een bedrijf uit Alblasserdam is vrijdag 14 april 2017 flinke schade ontstaan, nadat de chauffeur in botsing kwam met een ijzeren paaltje. Dit gebeurde in de Wattstraat in Alblasserdam. Door de aanrijding werd het met beton gevulde en in beton gestorte paaltje uit het wegdek gereden. Aan de vrachtwagen ontstond voor vele duizenden euro’s schade. De bewuste paal werd, samen met vijftien andere palen, eind 2016 door de gemeente Alblasserdam op het industrieterrein geplaatst. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagavond 13 april 2017 een grote ‘nodale’ controle gehouden op de wrakkenplaats langs De Helling / A15 in Alblasserdam. Dit werd gedaan in samenwerking met de Landelijke Eenheid, de Vreemdelingenpolitie en de Belastingdienst. De controle startte rond 17.30 uur en was rond 00.30 uur afgelopen.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK  – De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) gaat een glasvezelnetwerk realiseren tussen alle toeristische en administratieve locaties onder haar beheer. Museummolens, bezoekerscentrum en andere bezoekpunten worden zo geschikt gemaakt voor breedband communicatie. De bezoekers van Kinderdijk kunnen dan in het hele gebied gebruik maken van een snel wifi-netwerk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Christelijk Jongerenkoor De Morgenster uit Alblasserdam geeft aanstaande zaterdag, 15 april 2017, een concert in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Het koor bestaat inmiddels 25 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumconcert, dat in het teken staat van Pasen. Er is door Leon van Veen (dirigent) en Erwin de Vos een paasmusical geschreven: “Christus, mijn verlosser leeft!” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam wordt zaterdagmiddag 15 april 2017 een paasfeest gehouden. Kinderen kunnen onder meer een knutsel maken en meedoen aan een speurtocht. Ook lopen er paashazen rond die chocolade eitjes uitdelen. Verder is er koffie en thee met wat lekkers. De activiteiten vinden plaats vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur en zijn gratis toegankelijk. De kinderboerderij is gevestigd aan de H. J. de Haanstraat 10 in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 22 april 2017 wordt in Nieuw-Lekkerland een modderige obstakelloop voor kinderen gehouden. De jaarlijkse mud run, georganiseerd door het Diaconaal Jongerenproject, wordt weer gehouden op hetzelfde terrein als vorig jaar; tegenover de watertoren langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland (binnendijks). Hier zal weer een parcours uitgezet worden met verschillende obstakels en hindernissen als een tijgerbaan en verschillende obstakels over en door de sloot. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam organiseert op zaterdag 15 april 2017 het voorjaarsconcert. Tijdens dit concert verwelkomt Excelsior diverse gasten. Zodra de deur van de zaal in Landvast open gaat, wordt het publiek getrakteerd op de vocale sensatie van The First Ladies. Met een breed repertoire en dito vocale capaciteiten weten de drie dames popballads klinkend af te wisselen met jazz standaards en zogenaamde easypop. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.