Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 13th, 2017

NIEUW-LEKKERLAND – Een 46-jarige scooterrijder en een 13-jarige fietsers zijn donderdagmiddag 13 april 2017 in hun woonplaats Nieuw-Lekkerland met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de Planetenlaan ter hoogte van de brandweerkazerne. Volgens een getuige draaide de fietsende jongen ineens om en was de (snor) scooterrijder al te dicht genaderd om nog op tijd uit te wijken of te remmen. Door de botsing raakten beide personen gewond. Omstanders boden eerste hulp en belden 112. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Aanstaande zaterdag, 15 april 2017, wordt voor de vierde keer het evenement Kids and Cars gehouden. Rond 13.00 uur start vanaf Landvast aan de Haven in Alblasserdam een toertocht met exclusieve auto’s. Vele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins, en andere sportcars rijden net als in 2014, 2015 en 2016 een route door de regio, waarbij de passagiersstoel bezet wordt door kinderen die vaak in het  ziekenhuis komen of het op een andere manier minder hebben. De kinderen tijdens deze rondrit een lach bezorgen is wat de organisatie nastreeft. De rondrit gaat door de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Langs de Marineweg in Alblasserdam, op het terrein van jachtenbouwer Oceanco, wordt binnenkort een officiële luchthaven gemaakt. Op de luchthaven zullen twee helikopterplatforms worden gebouwd. Op deze platforms mag in het totaal 24 keer per jaar gestart en 24 keer per jaar geland worden. Ook de hulpdiensten mogen, indien nodig, gebruik maken van de platforms. Dat blijkt uit een beschikking en onderliggende stukken die deze maand ter inzage liggen bij de gemeente Alblasserdam, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.