Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 12th, 2017

ALBLASSERDAM – Cafetaria Jaco aan de Van Hogendorpweg in Alblasserdam krijgt op 1 mei 2017 een nieuwe eigenaar. De cafetaria wordt sinds 36 jaar geleden gerund door Jan en Corrie Nederlof. “We gaan met pensioen. Het spul wordt verkocht aan een Chinees uit Schiedam,” vertelt de 63-jarige Jan.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het gebied rondom de Haven in Alblasserdam moet ontwikkeld worden tot een prettige verblijfs- en overstapplek in het centrum van het dorp. In de eerste plaatst voor Alblasserdammers zelf, in de tweede plaats voor bezoekers (recreanten en toeristen) van de Alblasserwaard. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 15 april 2017 gaat het nieuwe speeltuinseizoen van start bij Speeltuinvereniging Kinderdijk aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam. De feestelijk opening van de grootste speeltuin van Alblasserdam start om 13.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. Er is die dag een springkussen en de kinderen kunnen zich laten schminken. Iedereen is van harte welkom. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de afgelopen maanden was de Brug over de Noord bij Alblasserdam regelmatig urenlang in storing. Rijkswaterstaat heeft echter nog steeds geen idee waar de storingen door veroorzaakt zijn. Ook is niet bekend of de storingen met elkaar te maken hebben. Er is een planstudie van 2 à 3 jaar nodig, om te zien waar de problemen zich precies voordoen en welke maatregelen er genomen kunnen worden. Vervolgens moet er bij de Tweede Kamer om geld gevraagd worden, om de maatregelen uit te kunnen voeren. Het plan van Rijkswaterstaat is om het totale elektromechanische deel van de brug te vervangen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben 231 boetes uitgedeeld voor huftergedrag in Alblasserdam in 2016. Dat zijn er minder dan een jaar eerder. Toen werden er 334 boetes uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau, die Buurtfacts analyseerde. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.