Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 5th, 2017

ALBLASSERDAM – Er is niet voldoende bewijs dat een 36-jarige man uit Alblasserdam op maandag 3 april 2017 in de Wilde Woutstraat in zijn woonplaats iemand heeft bedreigd met een mes. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de zaak tegen de Damdorper te seponeren. Dit houdt in dat de man dus niet verder vervolgd zal worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Senn Korteweg geboren op 19 maart, winnaar van de maand maart.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand maart 2017 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen jullie een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een kleine fotoshoot en een foto op een houtblok cadeau. Uiteraard heeft dit niets te maken met de mooiste / liefste / leukste, want dat zijn ze allemaal. Degenen die de meeste stemmers weet te verzamelen, maakt de meeste kans. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 8 april 2017 wordt er op het Raadhuisplein in Alblasserdam weer de jaarlijkse Actiemarkt gehouden. Het doel van deze markt, met 120 kramen, is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor De Schutse, gehandicaptenzorg. “Afgelopen jaren was deze actiemarkt een groot succes en we hopen dat ook dit jaar heel veel mensen langs zullen komen om te kijken, te kopen, te eten en drinken, of even komen struinen over de rommelmarkt .Er zijn diverse activiteiten zoals rondje rijden in een Tesla, boomstammen (leren) stapelen met een hydraulische  kraan, sjoelen, knutselen en meer,” aldus organisator Alie van Zanten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdag 8 april 2017 organiseert de Hervormde Gemeente Maranatha in Nieuw-Lekkerland weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Deze markt wordt gehouden van 9.00 uur tot 15.30 uur in en om het kerkgebouw aan de Mattenbies in Nieuw-Lekkerland. Al bijna 30 jaar organiseert de kerk deze markt, waarbij een gedeelte van de opbrengst naar een aantal goede doelen gaat. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De heer Cees Stam verzorgde afgelopen week in de grote zaal van de Havenkerk in Alblasserdam een lezing voor leden van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) en andere belangstellenden. Het thema was ‘De crash van de ‘Mission Belle’-B17 G’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de pauze gaf de Stichting B17 G een toelichting op de plannen voor het plaatsen van een monument op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland ter hoogte van ‘het Zwaantje’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft maandag 3 april 2017 een bezoek aan maritieme innovaties in de Drechtsteden gebracht. Kamp bezocht in Dordrecht de Duurzaamheidsfabriek. In Kinderdijk maakte hij kennis met Netics, een bedrijf dat in samenwerking met Royal IHC een proces heeft ontwikkeld, waarmee ‘stenen’ uit bagger worden gefabriceerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  Op donderdag 13 april 2017 is er een informatiebijeenkomst voor werkzoekende vijftigplussers over de diverse inkomensregelingen als WW en de bijstand. Medewerkers van het UWV en de Sociale Dienst geven een presentatie en zullen vragen beantwoorden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Stichting 50Plus Drechtsteden werkt. De bijeenkomst start om 14.00 uur in het gemeentehuis van Alblasserdam. Aanmelden kan via [email protected] Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op basisschool Het Kompas in Alblasserdam wordt tweemaal per jaar aandacht besteed aan een activiteit op het gebied van cultuur. Hierbij werkt de school nauw samen met cultuurcentrum ToBe. De hele maand maart is door de leerkrachten samen met de kinderen gewerkt aan het project ‘De Ruimte’ vanuit de discipline beeldende vorming. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een zwangere vrouw is woensdag 5 april 2017 met een brandweerhoogwerker uit haar woning gehaald. De brandweer en ambulance werden rond 06.00 uur opgeroepen om naar het Cortgene in Alblasserdam te gaan. In de woning bevond zich op de eerste verdieping een zwangere vrouw die horizontaal vervoerd moest worden. De Alblasserdamse werd op een brancard gelegd en kon via een raam met de hoogwerker naar beneden worden gehaald. De vrouw is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.