Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 3rd, 2017

Advertorial
Week van de Kindercoaching
Van 3 tot 9 april is het de Week van Kindercoaching. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik mijn kindercoachpraktijk in Alblasserdam bij je te introduceren,  je te informeren wat kindercoaching is en wat ik voor jou en je kind kan betekenen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 3 april 2017 een 36-jarige man uit Alblasserdam bespoten met pepperspray en aangehouden. Dit gebeurde in de Wilde Woutstraat in het Damdorp. De man had ruzie met een andere man. Een woordvoerster van de politie vertelt: “De één had nog een appeltje te schillen met de ander.” De 36-jarige bedreigde zijn dorpsgenoot eerst met woorden. “Daarna pakte hij een mes en zwaaide daarmee naar de ander. Het leek of hij zijn dreigende woorden kracht bij wilde zetten. De ander is weggerend en een huis in gevlucht,” aldus de politiewoordvoerster. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een Franse toeriste is maandag 3 april 2017 met haar fiets ten val gekomen ter hoogte van de Kerkweg tussen Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. De vrouw, die samen met een man een fietstocht langs de molens van Kinderdijk maakte, ging onderaan de brug tussen de Kerkweg en Molenweg onderuit. Zij kwam daarbij hard met haar hoofd op straat terecht. Omstanders belden 112. De politie, een ambulance en een traumahelikopter werden vervolgens door de meldkamer opgeroepen om naar de ongevalslocatie te gaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zondag 2 april 2017 is vanaf de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam een bruine Mercedes A180 gestolen. De eigenaar had zijn voertuig zondag rond 01.00 uur geparkeerd tegenover zijn huis aan de Rembrandtlaan. Rond 12.00 uur bleek dat de auto, voorzien van het kenteken 2-XNN-30 weg was. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Pony Nina mag blijven op de Alblasserdamse kinderboerderij. Er is inmiddels voldoende geld voor de aanschaf van de Shetlander. Maandag 3 april 2017 mochten Karin Steehouwer en Gonnie Verboom van de kinderboerderij een bedrag van 531,10 euro in ontvangst nemen bij Albert Heijn in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – De sirenetest die iedere maand om 12.00 uur wordt gedaan, werd in Zuid-Holland Zuid later uitgevoerd dan gepland. Ditmaal waren de sirenes ruim vijf minuten later te horen, dan gepland. Bij de VeiligheidsregioZHZ kwamen hierover diverse vragen binnen. De Veiligheidsregio laat weten dat de test later werd uitgevoerd, omdat de meldkamer éérst enkele incidenten moest afhandelen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Langs de Heiweg in Oud-Alblas zijn zondag 2 april 2017 twee dode zwanen aangetroffen. De ene zwaan is volgens dierenambulance De Kattenmand aangereden. “De ander, die op het nest zat met drie eieren, waarvan één kapot was, is duidelijk vermoord. De nek van het dier was gebroken,” zo laat de dierenambulance weten. Een aantal jaar geleden werden in Oud-Alblas ook al zwanen gedood. De dierenambulance roept mensen op om verdachte situaties omtrent zwanen in de Alblasserwaard te melden bij de dierenpolitie via het nummer 144. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.