Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 1st, 2017

ALBLASSERDAM – De politie en de marechaussee hebben deze week vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Dam in Alblasserdam. Het gaat om een 18-jarige man uit Werkendam, een 19, 21 en 22-jarige Alblasserdammer en een 19-jarige Oud-Alblasser. De mannen werden aangehouden in verband met de onregelmatigheden die in de avond en nacht van 10 op 11 maart 2017 plaatsvonden op de Dam. Eén van hen werd, in verband met zijn functie, aangehouden door de marechaussee, in plaats van door de politie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vroeg in de ochtend van zaterdag 1 april 2017 rijdt er een busje van de gemeente Alblasserdam over de dijk om te stoppen bij het ‘ kombord’ Kinderdijk. Met snelle precisie wordt een tijdelijk nieuw  ‘kombord’  geplaatst met de naam Wij-land. Snel vervolgt het busje zijn weg weer. Het blijkt een 1 aprilgrap te zijn van de burgemeester en secretaris van Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – De politie doet nieuw onderzoek naar een verkrachtingszaak uit 2001, waarbij een jongeman zich vergreep aan een 12-jarig meisje uit Alblasserdam. In de afgelopen weken zijn diverse personen door het zogenoemde Cold Case-team van de politie benaderd over de zestien jaar oude zaak. Het team wil voorlopig nog niet specifiek ingaan op het onderzoek. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM- In een woning aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam is zaterdag 1 april 2017 een 33-jarige man gewond geraakt door een val van de trap. De Damdorper was volgens een woordvoerder van de politie niet aanspreekbaar. Vier ambulances, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam kwamen ter plaatse voor eerste hulp. Ook de politie was aanwezig. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een automobilist is in de nacht van vrijdag 31 maart op zaterdag 1 april 2017 tegen een geparkeerde auto in de Lekstraat in Alblasserdam gebotst. De geparkeerde auto werd door de klap tegen een auto die daarachter geparkeerd stond geduwd. Aan beide voertuigen is flinke schade ontstaan. De bestuurder reed, nadat hij eerst op straat had gekotst, verder en is nog niet aangetroffen. Het ongeval gebeurde tussen 04.00 en 05.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De gemeente Molenwaard is zaterdag 1 april 2017 omgedoopt tot de gemeente Wij-land. Wie via Alblasserdam naar Kinderdijk rijdt, ziet het bord hangen bij binnenkomst van het Molendorp. Het nieuwe bord werd zaterdagochtend vroeg opgehangen. Middels een persbericht, dat naar diverse media is verzonden, wordt toelichting gegeven op de situatie. Het persbericht is ondertekend met “Burgerinitiatief Wij-land”. Wie er precies achter het initiatief zitten, is nog niet duidelijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 17-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van vrijdag 31 maart op zaterdag 1 april 2017 onwel geraakt door overmatig drankgebruik. Hoewel de jongen minderjarig is, lukte het via vrienden toch om alcoholische drank te krijgen in een horecagelegenheid op de Dam in Alblasserdam. Buiten de horecagelegenheid raakte de jongen onwel en bewusteloos. Vrienden belden 112. Politie en ambulance kwamen naar de Dam voor hulp. De tiener is uiteindelijk opgehaald door zijn ouders.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.