Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart, 2017

KINDERDIJK – Scheepsbouwer IHC heeft vrijdag 31 maart 2017 op de scheepswerf in Krimpen aan den IJssel een nieuw baggerschip te water gelaten. Het schip ligt inmiddels bij IHC in Kinderdijk om daar afgebouwd te worden. De SHANTI SAGAR 17 – gestandaardiseerde sleephopperzuiger van 8.000m3 is de eerste van twee Beagle® 8 sleephopperzuigers voor Adani. Het tweede schip, de SHANTI SAGAR 18, wordt in juli 2017 te water gelaten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – Op de A15 bij Papendrecht zijn vrijdag 31 maart 2017 drie bedrijfswagens op elkaar gebotst. Daarbij raakte één van de bestuurders gewond. Het ongeval gebeurde even voor 16.00 uur op de baan richting Gorinchem. Een kilometerslange file was het gevolg. Eén van de drie bestuurders is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nadere controle. Een bergingsbedrijf heeft één bedrijfsbusje van de weg gehaald. De schade is even verderop bij een parkeerplaats verder afgehandeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De fijnstofzuiger die eind 2016, in de vorm van een zeecontainer, werd geplaatst langs De Helling / Ruigenhil in Alblasserdam is vrijdag 31 maart 2017 weggehaald. De container zou in de weg staan voor werkzaamheden aan blusleidingen van de tunnel die binnenkort gaan plaatsvinden. De luchtzuiveringsinstallatie is vrijdag opgeladen en staat de komende twee maanden op het Rijkswaterstaatterrein aan de Crezeepolder in Hendrik-Ido-Ambacht. Het luchtmeetpunt dat ook langs de Ruigenhil staat, kan wel blijven staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 15-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagmiddag 31 maart 2017 lichtgewond geraakt bij een aanrijding in Alblasserdam. Het meisje fietste over het fietspad langs de Edisonweg richting Alblasserdam en werd ter hoogte van de, inmiddels beruchte, kruising met de Kelvinring over het hoofd gezien door een afslaande automobilist. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK –  Een bedrijfsbusje, dat geparkeerd stond tussen de Lekweg en de Beatrixweg in Kinderdijk is in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 maart 2017 opengebroken door een slot te forceren. Vanuit de werkbus werden diverse gereedschappen meegenomen. Mensen die iets hebben gezien dat met de auto-inbraak te maken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Bij verdachte situaties mag overigens altijd direct 112 worden gebeld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 12 april 2017 is er van 20.00 uur tot 21.30 uur bij MedicaPlus in gezondheidscentrum Plantage 45 aan de Plantageweg in Alblasserdam een informatieavond met tips voor een gezond en fit leven: “Gezond leven kun je leren”. De informatieavond is van 20.00 uur tot 21.30 uur en wordt gegeven door Rosaline Ratering, oprichter van de landelijke leefstijlorganisatie Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Acht teams hebben deze week meegedaan aan de Grote Boekenweekquiz 2017 in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam. Ook de wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet waren aanwezig en deden, samen met twee teamgenoten, mee onder de naam ‘Samen Doen’. Er werden tien rondes gespeeld met pittige vragen over Boekenweek 2017, verleden, auteurs, titels, verhalen en meer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – Op de A15 bij Papendrecht, in de richting van Alblasserdam, zijn donderdag 30 maart 2017 drie voertuigen op elkaar gebotst. Daarbij raakte één van de bestuurders gewond. Na het ongeval werden twee rijstroken afgesloten. Het verkeer kon nog wel gebruik maken van de vluchtstrook. Een bergingsbedrijf heeft de drie beschadigde voertuigen van de weg gehaald. Rond 13.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. Er stond op dat moment zo’n tien kilometer file. Foto: Berging A. Barendregt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Van vrijdagavond 31 maart, 19.00uur,  tot zaterdagochtend 1 april 2017 wordt er door Youth Support een nachtmarathon georganiseerd in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. Tijdens deze avond en nacht worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Er zijn zo’n 25 jongeren die de hele nacht meedoen en zich laten sponsoren voor het goede doel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Kinderen die iets goeds voor een ander doen, mogen vrijdag 14 april 2017 gratis naar de nieuwe Smurfenfilm in Landvast in Alblasserdam. In het totaal zijn er 100 vrijkaartjes beschikbaar. De komende dagen kunnen kinderen bij de receptie in Landvast een blaadje ophalen en invullen. Op het blaadje, in de vorm van een ei, kunnen kinderen invullen wat voor goeds zij ‘smurfen’ voor een ander. Dat kan van alles zijn. Van het wassen van de auto van de buurman, tot het doen van boodschappen voor een oudere. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft woensdag 29 maart 2017, samen Jet Verdoorn, de gerenoveerde speeltuin aan de Willem Dreeshof/Touwbaan in Alblasserdam geopend. De aanpassingen in de speeltuin zijn uitgevoerd op verzoek van Jet Verdoorn, een 11-jarige bewoonster van de Willem Dreeshof. Omdat een aantal speeltoestellen verouderd was kon de gemeente op haar verzoek ingaan en de speeltuin aanpakken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Twee personenauto’s zijn woensdagmiddag 29 maart 2017 met elkaar in botsing gekomen op de Grote Beer (N915) ter hoogte van de kruising met de Edisonweg in Alblasserdam. De bestuurster van de achterste auto, botste tegen het voertuig voor haar. Politie en ambulance kwamen ter plaatse voor eerste hulp. De beide bestuursters en de inzittenden werden nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een 67-jarige postbezorger uit Alblasserdam is woensdag 29 maart 2017 gewond geraakt bij een ongeval in Nieuw-Lekkerland. De man reed met zijn scooter over de Middelweg en werd op de kruising met de Planetenlaan over het hoofd gezien door een automobilist. De zestiger viel op straat en had na zijn val last van zijn been, buik en ribben. Omstanders boden eerste hulp. De Alblasserdammer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij. De auto liep wel (blik)schade op. Foto’s: Niels van Loon en Peter Stam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een Alblasserdammer heeft in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 maart 2017, rond 03.00 uur, het alarmnummer 112 gebeld om te vragen of hij naar het toilet mocht. Dat meldt de politie vanuit de meldkamer op Twitter. Volgens de politie was de persoon slaapdronken. “Wel handen wassen,” luidde het advies. De tweet werd ’s ochtends opgepikt door landelijke media, waaronder RTLNieuws en het Algemeen Dagblad. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM –
Welke doktersassistent(e) wil ons team komen versterken voor 1 à 2 dagen per week, op termijn mogelijk 3 dagen?  In het Gezondheidscentrum Plantage 45 in Alblasserdam zit de hoofdvestiging van MedicaPlus waar vier artsen voor Functionele Geneeskunde bij zijn aangesloten. Tijdens de vakantie van je collega gaat het om meer dagen. MBO-niveau 4 is vereist, net klaar met de opleiding mag. Ervaring met venapunctie is een pré. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.