Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 24th, 2017

ALBLASSERDAM – Alblasserdammer Cees Broere is vrijdag 24 februari 2017 op 83-jarige leeftijd overleden. Broere was de oprichter van Broere Reizen en Stoeterij Broere. In de paardenwereld stond de Damdorper bekend als gepassioneerd paardenman en innemend mens. Hij maakte naam door te investeren in topdressuurhengsten als Montecristo en Jazz. Ook als fokker was hij succesvol. Daarnaast groeide onder zijn leiding Broere Reizen uit tot een zeer succesvolle onderneming met vele tientallen vestigingen. Broere Reizen werd in 2002 verkocht aan Neckermann. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 70-jarige man uit Alblasserdam is vrijdag 24 februari 2017, door de politierechter in Dordrecht, veroordeeld tot een geldboete van 750 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor acht maanden. De Damdorper reed op 3 december 2016 met vier keer te veel alcohol in zijn bloed over de Randweg in zijn woonplaats. De man werd rond 2.40 uur door de politie langs de kant gezet. Een blaastest wees uit dat de zeventiger een alcoholgehalte had van 865 microgram per liter uitgeademde lucht blies. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 24-jarige man uit Papendrecht moet twee weken de cel omdat hij zonder geldig rijbewijs heeft gereden. Dat heeft de politierechter vrijdag 24 februari 2017 beslist. De man reed op 1 december 2016 met zijn auto over de Edisonweg in Alblasserdam en werd aan de kant gezet door agenten voor een controle. Tijdens de controle bleek dat het rijbewijs van Papendrechter ongeldig was verklaard. “Ik ben met mijn stomme kop zo eigenwijs geweest om toch te gaan rijden,” zo verklaarde de man schuldbewust bij de politie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De West-Kinderdijk in Alblasserdam is vrijdagmiddag 24 februari 2017 afgesloten geweest in verband met losse dakbedekking op de loods van Mercon. De brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van Papendrecht kwamen met spoed ter plaatse om losliggende, stenen delen weg te halen. Tijdens deze werkzaamheden werden het fietspad en de dijk volledig afgesloten. Even voor 15.30 uur werd de dijk, nadat medewerkers van de afdeling buitenruimte van de gemeente de brokstokken hadden weggehaald, weer vrijgegeven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland is vrijdagochtend een bestelwagen in volle vaart achterop een trekker gereden. De trekkerbestuurder reed na het ongeval door. Hoewel de schade aan de Peugeot Partner groot was, bleef de 22-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland ongedeerd. “Ze zeggen dat ik een engeltje op m’n schouwer heb gehad,” vertelde de jongeman nadat hij was nagekeken door ambulancepersoneel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.