Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 22nd, 2017

ALBLASSERDAM – Een 80-jarige man uit Alblasserdam is woensdagavond 22 februari 2017 met zijn auto op een betonnen schrikblok langs de Van Eesterensingel gereden. De Damdorper vertelde dat hij slecht zicht had door regen op zijn bril en dat hij daardoor de bocht te ruim nam. Zowel de 80-jarige, als zijn vrouw die naast hem in de auto zat, bleven ongedeerd. Aan de onderkant van de auto is schade ontstaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

BLESKENSGRAAF – Op de N214 tussen Oud-Alblas en Bleskensgraaf zijn woensdag 22 februari 2017 twee mannen gewond geraakt. De automobilisten kwamen met elkaar in botsing ter hoogte van de kruising met de Wijngaardseweg. Door de botsing raakten de 46-jarige bestuurder uit Bleskensgraaf en de 70-jarige bestuurder uit Nieuwpoort gewond. De auto’s raakten fors beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Foto’s: Stefan van Aarle. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – Voor de leerlingen van de groepen 8 van de Alblasserdamse en Nieuw-Lekkerandse basisscholen was het woensdag 22 februari 2017 een bijzondere schooldag. Niet het klaslokaal maar een werkplaats, showroom, staaloven of scheepswerf vormde voor één dag hun leslokaal. De leerlingen gingen op bezoek bij technische bedrijven in de regio. Het was voor Alblasserdam de vierde keer en voor Nieuw-Lekkerland de tweede keer dat de techniekroute georganiseerd werd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een transportbedrijf uit Alblasserdam is woensdag 22 februari 2017 betrokken geraakt bij een dodelijk aanrijding in België. Dat meldt Nieuwsblad.be. Een 6-jarig jongetje wilde in Sint-Andries bij Brugge met zijn fiets oversteken bij een zebrapad. Hij werd aangereden door een vrachtwagen uit Alblasserdam. De moeder wist haar kind onder de vrachtwagen vandaan te halen en eerste hulp te verlenen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Twintig huishoudens in Alblasserdam hebben van drinkwaterbedrijf Oasen een preventief kookadvies gekregen, nadat afgelopen zondag een waterleiding kapot ging. Dat zijn er 14 meer dan aanvankelijk werd gemeld en gedacht. Het lek, dat ontstond in een 250 millimeter leiding langs de Van Hogendorpweg, is inmiddels gerepareerd. Twintig huishoudens zaten zondag meer dan twaalf uur lang zonder water. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.