ALBLASSERDAM – Minister Melanie Schultz Van Heagen heeft woensdagochtend 8 februari 2017 een bezoek gebracht aan tankstation De Noord langs de A15 bij Alblasserdam. De minister van Infrastructuur en Milieu ging daar in gesprek met bestuurders (weggebruikers), bestuurders (politici) en ondernemers over de doorstroming en knelpunten op de snelweg langs Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld en Gorinchem.

Minister Schultz van Haegen, gedeputeerde Floor Vermeulen en Hans Tanis, portefeuillehouder Verkeer & Vervoer van Drechtsteden zijn overeengekomen om de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te verbreden. De belangrijke weg waar veel (vracht)verkeer van en naar de Haven van Rotterdam gebruik van maakt, krijgt 2×3 rijstroken en een weefvak op de Noordbaan.

De minister benadrukte in Alblasserdam het belang van de wegverbreding. “Dit traject komt nu in beide richtingen voor in de Filetop50. Met de verbreding van de weg zorgen we voor een betere doorstroming van  het verkeer en ontlasten we het onderliggende wegennet.”

Vervelend
Schultz vervolgde: “Elke dag staan veel mensen in de file op de A15, ik begrijp dat mensen dit heel vervelend vinden. Daarom ben ik er blij mee dat we nu ook dit stuk snelweg kunnen aanpakken en de files kunnen verminderen.”

15 miljoen
Rijk en regio trekken samen de benodigde 15 miljoen euro uit, de regio betaalt 6,6 miljoen euro en het Rijk 8,8 miljoen euro. Het Tracébesluit voor de wegverbreding wordt volgend jaar vastgesteld. De extra rijstroken worden tussen 2018 en 2020 opengesteld voor het verkeer.

Goede eerste stap
Ook gedeputeerde Floor Vermeulen benadrukt het belang van de wegaanpassingen: “De aanpak van de A15 bij Drechtsteden is een goede eerste stap in de verbetering van de A15 corridor. De A15 speelt een belangrijke rol in de goederenvervoer van de Rotterdamse haven naar onder andere Duitsland en heeft tevens een belangrijke regionale functie. De bereikbaarheid van Drechtsteden wordt ook beter. Dat biedt kansen voor verdere economische ontwikkeling.”

Minder files en minder sluipverkeer
De A15 is een belangrijke regionale verbinding in Zuid-Holland en een belangrijke achterlandverbinding voor de Haven van Rotterdam. De files op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht zorgen voor economische schade. Vanwege de drukte op dit deel van de A15 neemt ook het sluipverkeer op het onderliggende wegennet toe waar de inwoners van de gemeenten langs de A15 last van hebben. Uit onderzoek is gebleken dat de verbreding van 2×2 naar 2×3 zorgt voor minder files en daarmee goed is voor de economie.


Deel dit bericht via...