ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag,  4 februari 2017, stond het Alblasserbos geheel in het teken van de jaarlijkse Souburghcross georganiseerd door Atletiekvereniging A.A.A. De cross wordt al jaren door vele atleten geprezen om het afwisselende parcours namelijk verharde paden, nat gras en zompige modder.

Ook dit jaar maakte de cross onderdeel uit van het Jeugdcross Circuit van de Regio Dordrecht. Dit was de vierde en een na laatste wedstrijd in het circuit. Op 18 februari zal de laatste wedstrijd in Gorinchem plaatsvinden. Dan zal de eindbalans over de beste vier wedstrijden worden opgemaakt.

Speciale aandacht was er deze dag voor Norah Oskam die genomineerd is voor sportvrouw van het jaar 2016. Haar hele cross werd vastgelegd op film en foto om zo haar nominatie te ondersteunen.

Aangemoedigd door trainers, ouders en opa’s en oma’s hebben de A.A.A. atleten, over verschillende afstanden, prima gepresteerd.

Elin Groenendijk kwam dit keer knap als 3e over de streep in 06.19,2 en Nikki Klomps werd keurig 5in 06.22,9.

Norah Oskam maakte haar nominatie waar door met grote voorsprong als 1e te eindigen in 05.44,2 Linne van Harten liep een sterke thuiswedstrijd en behaalde een mooie 4e plaats, 06.12,7, ook Amy Verboom, niet geheel fit, wist haar race beloond met een 9plaats in 06.59,2 en Kristel van Middelkoop behaalde de 11e plaats in 07.19,3.

De jongens pupillen B hebben de laatste weken hard getraind en zagen hun inspanningen beloond. Ephraim Tamba werd 6e in 05.55,1, Koos van der Klooster eindigde als 8in 06.25,1 en Jordy van Leeuwen, Freek Lucas en Jona Stout eindigden respectievelijk als 10e, 11e en 12e met 6.45,2, 06.49,1 en 07.05,2.

Jessy Visser kwam bij de A1-pupillen als 11e over de streep in een tijd van 10.55,5.  Corné Oskam behaalde ook deze wedstrijd een 8e plaats in 08.09,6 en Dave Stokvis werd 16e in 10.33,2 bij de A2-pupillen.

Maud van Det liet ook deze wedstrijd zien een plaats op het ereschavot veilig te kunnen stellen door  als tweede te eindigen in 08.08,5.

Fiene Groenendijk werd in haar categorie keurig 3in 08.39,3, de atleten Saskia Atkari en Yarah van der Aar, nog maar kort lid, wisten een knappe prestatie neer te zetten en werden 8e en 9e met de volgende tijden 09.24,7 en 09.25,8.

De dames Gyenne Inge en Donika den Hartog stonden hun mannetje en kwamen als 8e en 10e over de streep in 11.26,1 en 11.43,7.

Tim Leeman was gebrand op een sterke thuiswedstrijd en liep naar een verdiende 5plaats, 09.40,8, Dolf Vonk wist bij de eerste 10 te eindigen in 10.19,7 en Max van Det liep zich naar de 14e plaats, 11.18.0.

Tiamo Peeters is ook zeker van een hoge eindranking. Ze liet ook deze wedstrijd zien dat de eerste plaats haar toebehoort. Ondanks een knieblessure liep ze haar wedstrijd keurig uit in 17.34,3.

Maarten Mulder krijgt de smaak te maken en schoof op naar een knappe 4e plaats met een tijd van 15.14,9.

“De plannen voor volgend jaar liggen uiteraard al klaar”, aldus organisator Peter Noordam. “Naast de jeugd die altijd in grote getalen aan de start verschijnt, kunnen we ons nog steeds verheugen op lopers die vanuit alle windstreken van het land onze cross weten te vinden. De 48-ste editie is dus zeker in de maak”.