Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 6th, 2017

KINDERDIJK – Door een kapotte slang van een graafmachine met hydraulische aandrijving is er maandag 6 februari 2017 zo’n vijf liter hydraulische olie in de boezem bij Kinderdijk terecht gekomen. De kraan werd gebruikt in verband met baggerwerkzaamheden in opdracht van Waterschap Rivierenland. Nadat het lek en de olie werden ontdekt, werd besloten om het vervuilde water weg te pompen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 18-jarige pizzabezorger uit Papendrecht is maandagavond 6 februari 2017 aangereden door een automobiliste uit Sliedrecht. Het ongeval gebeurde op de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam. De 18-jarige reed op een scooter richting het Damdorp en werd op de kruising over het hoofd gezien door een vrouw uit Sliedrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In een schuur achter een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam is maandag 6 februari 2017 brand uitgebroken. Een buurman, die de brand ontdekte, probeerde het vuur in eerste instantie te doven met een poederblusser. Toen bleek dat dat niet voldoende was, werd de brandweer gebeld. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft maandag 6 februari 2017 haar grootste jacht ooit te water gelaten in de rivier de Noord. De Y714 is 110 meter lang en daarmee ook het grootste privéjacht dat ooit in Nederland gebouwd is. Het casco werd in maart 2015 vanuit Capelle aan den IJssel naar het splinternieuwe droogdok van Oceanco in Alblasserdam gebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een 45-jarige fietsster uit Nieuw-Lekkerland is maandag 6 februari 2017 gewond geraakt, nadat zij op de kruising Mattenbies / Planetenlaan in haar woonplaats in botsing kwam met een lesauto. De lesauto werd bestuurd door een 63-jarige rij-instructrice uit Dordrecht. De fietsster raakte gewond aan onder meer haar hoofd. De vrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De automobiliste bleef ongedeerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een vogel heeft maandag 6 februari 2017 enige tijd vastgezeten aan vishaken en een visdraad. Die draad zat vast aan een boom, waardoor de vogel alleen nog maar rondjes kon vliegen. De gewonde meeuw werd door iemand opgemerkt, waarna de brandweer ter plaatse kwam om de vogel te redden. Met behulp van een pikhaak kon het dier gevangen worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In 2016 hebben alle basisscholen in Alblasserdam van de gemeente geld ontvangen om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Maandag 6 februari 2017 liet basisschool Het Kompas in Alblasserdam aan wethouder Arjan Kraijo (duurzaamheid) zien wat zij met dit geld hebben gedaan. In de school zijn voor 40.000 euro aan duurzaamheidsmaatregelen genomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.