school-voortgezet-onderwijsALBLASSERDAM – Donderdagavond 3 november is er bij FN Steel (Rapenburg 1 in Alblasserdam) een scholenmarkt voor ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen. De scholenmarkt is bedoeld om ouders/verzorgers te informeren over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. Daarnaast presenteren de voortgezet onderwijs scholen in de regio zich op de scholenmarkt en voorzien zij de bezoekers van school-specifieke informatie. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

De gemeente Alblasserdam en de basisscholen uit het dorp hebben deze avond georganiseerd om ouders/verzorgers te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs. Aan de hand van de informatie die zij die avond vergaren, kunnen zij samen met hun kind bepalen welke open dagen zij de komende maanden met hun kind willen bezoeken.

Techniek in het onderwijs
De scholenmarkt vindt net als voorgaande jaren plaats bij een lokaal technisch bedrijf. Wethouder Arjan Kraijo (onderwijs): “Zowel een Drechtstedelijk als Alblasserdams speerpunt is een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. De regio kent veel technische bedrijven, waarvan een aantal is gevestigd in Alblasserdam. De wens van de gemeente is om deze technische ambachtelijke bedrijven meer in beeld te brengen. We zijn daarom blij dat FN Steel zo gastvrij is om ruimte beschikbaar te stellen voor de scholenmarkt.” FN Steel ontwikkelt, produceert en distribueert staaldraden voor bewerking van hoogwaardige kwaliteit. Met name voor de auto-industrie, de bouw en de algemene techniek industrie.

Programma
Wethouder Arjan Kraijo verwelkomt de belangstellenden om 19.30 uur. Aansluitend is er tot 21.00 uur gelegenheid informatiestands van de verschillende scholen uit de regio te bezoeken, kennis te maken met docenten, vragen te stellen en brochures te bekijken. Ook wordt er tweemaal een presentatie gegeven over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. De aanwezige scholen variëren in identiteit en niveau.

school-voortgezet-onderwijs

Deel dit bericht via...