20160520_092503 (Medium)ALBLASSERDAM – Alle groepen van basisschool ’t Nokkenwiel Boerenpad en ’t Nokkenwiel Maasplein in Alblasserdam gaan deze maand op schoolreis in vrolijke blauwe hesjes bedrukt met het logo van de school. Dit maakt het voor de leerkrachten en de overige begeleiders makkelijk om alle kinderen in de peiling te houden tijdens de jaarlijkse schoolreisjes. De hesjes zijn aan de school aangeboden door de Vereniging Van Ouders van ’t Nokkenwiel. De VVO is in september 2009 opgericht, op initiatief van een aantal betrokken ouders.

Het doel van de VVO is om de school te helpen een nog betere en leukere leeromgeving voor kinderen en leerkrachten te creëren. Deze hulp kan financieel van aard zijn, maar het kan ook een bijdrage zijn in de vorm van arbeid of tijd. Zo zijn er acties geweest waarbij de handen uit de mouwen gestoken zijn met het opknappen van het schoolplein en is er buitenspeelmateriaal aangeschaft.

De dramalessen die de kinderen van ’t Nokkenwiel krijgen aangeboden, worden ook gefinancierd door de VVO.  De hesjes zijn inmiddels in ontvangst genomen door het team en de kinderen van ’t Nokkenwiel. De zijn er in verschillende maten zodat ieder kind een hesje kan dragen. De blauwe kleur komt overeen met het blauw van de onlangs vervangen buitenkant van ’t Nokkenwiel aan het Boerenpad. De kinderen en de leerkrachten kijken uit naar de schoolreisjes deze maand.

20160520_092503 (Medium)

20160520_092529 (Medium)

20160520_092349 (Medium)