WillemIV-Rally©ceesvdwal_5 (Medium)ALBLASSERDAM – Zaterdag 4 juni 2016 wordt de Willem IV Rally in de regio gereden. De start is op het Raadhuisplein in Alblasserdam. De rally, georganiseerd door Lions Alblasserwaard d’Egelantier, is een professione­le tourrit  in wedstrijdverband. Het doel van de rit is het bekostigen van ‘nachtzoenen’ voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

“Bij de tourrit wordt er echt wat gevraagd van de rijvaardigheid en het samenwerkingsvermogen van de bestuurder en de navigator.  Het maakt niet uit of men hier wel of geen ervaring in heeft en ook niet met wat voor auto men komt. Het ultieme doel  is om vele nachtzoentjes te sparen. Aan de hand van een routeboek gaan de deelnemers van start,” vertelt Guido Revet van de organiserende serviceclub.

Behendigheid
Volgens Revet heeft de rally niets te maken met topsnelheden, 4-wielspin of driften: “Het gaat deze dag volledig om de pret én vanzelfsprekend de fondsenwerving. Daarnaast gaat het om behendigheid, inzicht en je hersens gebruiken.”

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link. De kosten hiervoor bedragen 299 euro per auto. Dit is inclusief lunch voor twee personen, een pitstop en een diner. Op www.willemiv-rally.nl is meer informatie te vinden over het evenement en de mogelijkheden om te sponsoren.

Nachtzoen
De opbrengst gaat, zoals genoemd, naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. In dit huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Op die manier kunnen familieleden aan het zieke kind een nachtzoen of knuffel geven voor het slapen gaan. De kosten van een overnachting bedragen ongeveer vijftig euro, waarvan de familie zelf vijftien euro betaalt. Voor de rest van het bedrag, ongeveer 35 euro per nacht, is het huis volledig afhankelijk van donaties, zoals die van Lions Alblasserwaard d’Egelantier.

Foto’s: Cees van der Wal.

WillemIV-Rally©ceesvdwal_5 (Medium) WillemIV-Rally©ceesvdwal_81 (Medium) WillemIV-Rally©ceesvdwal_94 (Medium) WillemIV-Rally©ceesvdwal_128 (Medium)

Deel dit bericht via...