281 Uitreiking JCI-certificaat 1 (Medium)ALBLASSERDAM- Rivas Zorggroep heeft wereldwijd als eerste ketenzorgorganisatie het keurmerk van Joint Commission International (JCI) gekregen voor alle negentien woonlocaties (verpleeghuizen en woonzorgcentra) én voor de thuiszorg in het gehele werkgebied van Rivas. Voor het keurmerk is Rivas getoetst aan meer dan duizend van de strengste internationale normen voor kwaliteit en veiligheid van zorg. De zorggroep is in Alblasserdam actief in MFC Maasplein, ouderencomplex Het Anker en De Alblashof. Deze week vond in Alblasserdam de officiële uitreiking plaats van het internationale JCI-certificaat.

“De medewerkers zijn enorm trots op het behaalde resultaat. We hebben met elkaar echt de schouders eronder gezet om te voldoen aan de meer dan duizend strengste internationale kwaliteitsnormen. Daarmee is de zorg op al onze locaties ook uniform geregeld, waarbij de veiligheid van de cliënt steeds centraal staat. Het behalen van het gouden zegel van JCI is door de inzet en samenwerking van álle Rivas collega’s op de verschillende locaties gelukt. Dat is een geweldige prestatie”, aldus regiomanager Lilian Bouman.

Voortdurend verbeteren
Bouman vervolgt: “Natuurlijk is het werken aan kwaliteit en veiligheid niet klaar met de uitreiking van het certificaat. Rivas blijft zich voortdurend verbeteren om uitstekende zorg te blijven bieden aan haar cliënten op al haar woonlocaties en in de thuiszorg. Verder bereidt Rivas zich momenteel voor op een JCI-accreditatie voor het Beatrixziekenhuis. Dat staat voor 2016 op het programma.”

Joint Commission International (JCI) toetst wereldwijd zorginstellingen. JCI-onderzoekers hebben het afgelopen jaar bezoeken afgelegd aan de verpleeghuizen en woonzorgcentra en bij de thuiszorg van Rivas. Directeur Kees Heijblom: “Er is veel te doen over de kwaliteit van zorg, en terecht. Juist in tijden van veranderingen in de zorg blijven wij investeren in kwaliteit en veiligheid. De strenge eisen die JCI stelt helpen ons daarbij. Met het JCI-keurmerk voor zowel verpleeghuizen en woonzorgcentra als voor de thuiszorg tonen we aan dat we dat heel goed doen. Daar zijn alle Rivas-medewerkers ontzettend trots op.” De JCI-onderzoekers waren bovendien onder de indruk van de gastvrijheid en persoonlijke manier waarop cliënten zorg ontvangen bij Rivas.

281 Uitreiking JCI-certificaat 1 (Medium)

281 Uitreiking JCI-certificaat 2 (Medium) 281 Uitreiking JCI-certificaat 3 (Medium)

Deel dit bericht via...