IMG_9472 (Medium)ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan Heijkoop heeft donderdag 4 juni 2015, samen met vijftien blije bewoners, woon- en dagbestedingsvoorziening De Blomhoeve aan de Randweg in Alblasserdam feestelijke geopend. Dit gebeurde, na diverse toespraken, met het hijsen van een vlag.

De Blomhoeve is een kleinschalige woonvoorziening voor volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking. Sinds 2012 zijn stichting de Blomhoeve, Woonkracht10 en zorgorganisatie WoonCadans bezig met de plannen en voorbereidingen voor deze woonvoorziening. De bewoners die er hun intrek hebben genomen, hebben lang uitgekeken naar hun nieuwe stek. Zij hebben ieder een eigen studio of appartement met de mogelijkheid om elkaar op te zoeken in de gezamelijke huiskamer. Voor hen en het zorgechtpaar Lourens en Dineke van den Berg “een droom die uitkomt”.

Dagbesteding
Naast de woonvoorziening is er in de Blomhoeve ook dagbesteding. In of vanuit de Blomhoeve werken de deelnemers in het ‘Blomhoeve Buurtteam’ , ‘Tot uw dienst’ en het ‘Huis- en Horecateam’. Zij onderhouden de een eigen (moes)tuin en volkstuin en verzorgen de dieren. Daarnaast kunnen ze een helpende hand bieden met allerhande werkzaamheden in de omgeving, bijvoorbeeld onderhoud van tuinen van mensen in de buurt die door ouderdom of een handicap dit niet meer zelf kunnen. Voor het Trefpunt verzorgen zij maaltijden voor ‘Eet gezellig mee’ en catering bij activiteiten. Ook kunnen er heerlijke taarten en cakes besteld worden. Voor wonen zijn helaas geen mogelijkheden meer, maar er zijn nog open plaatsen binnen de dagbesteding.

Foto’s: Dorien Zandvliet en Peter Stam.

IMG_9413 (Medium) IMG_9418 (Medium) IMG_9425 (Medium) IMG_9429 (Medium) IMG_9437 (Medium) IMG_9449 (Medium) IMG_9454 (Medium) IMG_9470 (Medium) IMG_9472 (Medium) IMG_9475 (Medium) CGqdmA2XIAAHb6k CGqeX97XIAAhNX2 CGqeX-DWQAAqu2d

Deel dit bericht via...