foto Weth en MaatjesALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft donderdag 16 april aan tien vrijwilligers uit Alblasserdam de certificaten uitgereikt, behorende bij het coachen van mensen die met schuldproblematiek te kampen hebben. Daarmee is deze vorm van hulpverlening in Alblasserdam nu ook goed georganiseerd. In breder Drechtstedenverband wordt samengewerkt met Dordrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De personen die mensen met schulden helpen heten ‘schuldhulpmaatjes’. 

Op de foto de SchuldHulpMaatjes met in hun midden Wethouder Peter Verheij en naast hem de coördinator Kees Brinkman. De organisatie, bestaande uit vrijwilligers, is plaatselijk te bereiken via [email protected] en 0634 896787 of via www.schuldhulpmaatje.nl.

SchuldHulpMaatje
Een SchuldHulpMaatje (SHM) is een vertrouwde vrijwilliger, die mensen met financiële problemen kan helpen weer zicht te krijgen op een schuldenvrij leven. Mensen die hulp vragen hoeven niet altijd diep in de schulden te zitten, maar zijn soms in omstandigheden geraakt die financiële problemen geven. SchuldHulpMaatjes hebben hun eigen organisatie in de Drechtsteden en landelijk, maar werken via de plaatselijke coördinator samen met plaatselijke hulpverlening zoals Sociaal Raadslieden, wijkteams, buurthuizen etc. Op Drechtsteden-niveau wordt samengewerkt met de Sociale Dienst.

Voor iedereen
Veel kerken hebben aan de wieg gestaan van de organisatie van SchuldHulpMaatje en zijn via een diaconaal platform betrokken bij plaatselijke werkgroepen. Kerken zien de organisatie van SchuldHulpMaatje als dienst aan de samenleving, want iedereen die dat nodig heeft kan hulp vragen.

foto Weth en Maatjes

 

.

Deel dit bericht via...