duchenne (Medium)ALBLASSERDAM – SportingFit en Alblas Sport uit Alblasserdam organiseren zaterdag 28 februari 2015 voor de tweede keer de Frank Smit Spinning Marathon – fietsen voor Duchenne. De marathon, ter nagedachtenis aan de in 2012 overleden Frank Smit uit Alblasserdam, vindt plaats in sportcentrum Blokweer aan de Sportlaan in Alblasserdam.

Mooi bedrag
In 2013 werd de eerste editie van de marathon verreden. Toen werd er 11.682,30 euro opgehaald. “We hopen dat ook deze keer weer een mooi bedrag bij elkaar te gaan halen,” laten Geert en Gerda Smit, initiatiefnemers van het evenement weten. “In december 2012 is onze zoon Frank overleden aan Duchenne Spierdystrofie. Duchenne is een spierziekte, waardoor je moeilijk kunt bewegen. Met dit evenement willen we, ter nagedachtenis aan onze zoon, zoveel mogelijk geld bij elkaar halen en bedragen aan projecten van Duchenne Parent Project.

Zeven uur
De zeven uur durende Spinningmarathon waar je individueel, of samen in een team aan deel kunt nemen wordt georganiseerd door SportingFit. “Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een gezond lichaam te hebben en wat het is als je lichaam je in de steek laat,” aldus Peter Veen, eigenaar van SportingFit. Hij vervolgt: “We gaan er weer een spectaculair evenement van maken en met een team aan professionele gecertificeerde Spinninginstructeurs, waaronder twee instructeurs uit het Internationale Spinning Master Team – André Struik en Gaby Hoogeveen –, gaat dit helemaal goedkomen.”

Inschrijven en eten voor Duchenne
Het is nog mogelijk om in te schrijven voor deze Spinningmarathon, via www.sportingfit.nl. De kosten voor een bike bedragen zestig euro. voor zeven uur. Ook wordt er gedacht aan de inwendige mens. Na de marathon is er ‘eten voor duchenne’. Iedereen kan hieraan deelnemen. De kosten hiervoor bedragen 12,50. De start hiervan is rond 17.00 uur in sporthal Blokweer. Kaarten zijn te koop aan de bar van SportgingFit aan de Edisonweg 52 in Alblasserdam.

duchenne (Medium)

Deel dit bericht via...