gve-oliebollenvet-522x296 (Large)ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam roept haar inwoners op om geen oliebollen -en frituurvet door de gootsteen of het toilet te gooien. “Die olie komt in het riool terecht en daar gaat het stollen. Hierdoor kunnen verstoppingen in het riool ontstaan, zowel thuis maar ook verderop in het rioolstelsel, waardoor pompen vastlopen en roosters verstoppen. De zuivering en afvoer van oliebollenvet kost de waterschappen in Nederland jaarlijks enkele miljoenen euro’s,” zo laat de gemeente op haar website weten.

“Lever uw overtollig oliebollenvet in bij een inzamelpunt en spoel het niet door de gootsteen of het toilet. Ook vloeibaar vet kan zorgen voor verstoppingen. Giet daarom dit vet eerst in de verpakking terug en gooi het in de speciale containers bij de Coop op het Scheldeplein, bij de MCD aan de Waalsmondelaan en de milieustraat aan de Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht.”

Milieubesparing
Door het inleveren van gebruikt frituurvet wordt het milieu op twee manieren gespaard: het frituurvet wordt hergebruikt als bijvoorbeeld biobrandstof en het komt niet in het riool waar het verstoppingen kan veroorzaken en schade kan opleveren.

Deel dit bericht via...