beukelmanschoolALBLASSERDAM – De reformatorische Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam hoeft geen kinderen toe te laten van wie de ouders joodse feestdagen vieren en de sabbat in plaats van de zondag houden. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad, op basis van een uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag.

De ouders van het gezin, verruilden de christelijke voor joodse opvattingen en wilden dat hun kinderen op joodse feestdagen vrij zouden krijgen. Het schoolbestuur oordeelde daarop dat de ouders niet meer pasten bij de grondslag van de school en wilde het kind, dat door de ouders werd aangemeld, weigeren.

In een kort geding werden de ouders in het gelijk gesteld en werd het nieuw aangemelde kind alsnog toegelaten. Deze week stelde het Haagse gerechtshof de school in het gelijk. Wat dit voor gevolgen voor de kinderen van het gezin heeft, is nog niet duidelijk. Schooldirecteur Huib van de Weteringh laat in het RD weten: “Ik moet overleggen met mijn bestuur. Uiteraard gaan we zorgvuldig met de kwestie om. Het gaat om kinderen. Er zit een menselijk verhaal achter.”

Verder laat de school weten blij te zijn met de uitspraak: “Het gerechtshof oordeelt dat een school zoals de onze, die tot het bijzonder onderwijs behoort, het recht heeft een eigen toelatingsbeleid te voeren. Dat is goed nieuws,” aldus Van de Weteringh.

Deel dit bericht via...