gaga (Medium)KINDERDIJK – Afgelopen zaterdag waren bij Club GaGa in Kinderdijk, jongeren van stichting Responsible Young Drivers aanwezig om bezoekers bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Met behulp van alcohol- en drugstesten zorgden zij ervoor dat de jonge feestgangers na hun stapavond ook weer veilig naar huis gingen.

BOB-afspraak
Een jongerenteam van stichting Responsible Young Drivers (RYD) sprak afgelopen zaterdagavond bij Club GaGa in Kinderdijk met bezoekers over hun ervaringen met alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Met de bestuurders onder hen werd aan het begin van de avond de afspraak gemaakt om geen alcohol en drugs te nuttigen, zodat zij zichzelf en eventuele passagiers ook weer veilig naar huis konden rijden.

Beloning
De jonge bestuurders die aan het eind van de avond weer naar huis gingen, konden bij het RYD-team een alcohol- en drugstest afnemen. Indien zij inderdaad 100% nuchter waren gebleven, werden ze beloond met een leuke gadget. Tijdens de avond zijn er onder de bestuurders geen positieve drugs tests afgenomen. Ook waren er geen bestuurders die bij de alcoholtest over de wettelijke toegestane limiet bliezen. Alle bestuurder hadden zich dus goed aan de afspraak gehouden en hebben een leuke beloning ontvangen.

RYD
Responsible Young Drivers (RYD) is een stichting voor en door jongeren. RYD voert deze bewustmakingscampagne uit in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Alblasserwaard-Vijfheerenland (RPV-AV). Samen hopen zij op deze manier het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren terug te dringen. Een verkeersongeval is momenteel de meest voorkomende doodsoorzaak onder jongeren.

Persfoto1 (Medium) Persfoto2 (Medium)

Deel dit bericht via...