B3jZ9RnIMAA_RPA.jpg large [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Alblasserdamse vrijwilligers zijn afgelopen week flink in de watten gelegd door de raadsleden en leden van de jeugdgemeenteraad van het Damdorp. De gasten kregen in cultureel centrum Landvast een diner. Later op de avond werden prijzen uitgereikt. De oeuvreprijs ging naar de organisatie van Alblaspop. Negentien jaar lang zetten de organisatoren zich met hart en ziel in om een mooi muziekfeest te organiseren. Dit jaar maakte Alblaspop bekend dat de editie van september 2014 de laatste zou zijn.

Jamaarik
Stichting Jamaarik Alblasserdam ging er met de waarderingsprijs van 750 euro vandoor. Jamaarik zet zich in voor kinderen die het moeilijk vinden om te gaan sporten op een reguliere sportclub. De stichting helpt de kinderen bij het vrijer voelen en gedragen, waardoor zij wel in staat zijn deel te gaan nemen. Het gaat om kinderen die last hebben van (faal)angst, weinig zelfvertrouwen hebben, moeilijk doelgericht kunnen bewegen, zich nauwelijks kunnen concentreren, lastig contact kunnen maken en zich moeilijk kunnen uiten. De stichting tracht haar doel te bereiken door op een plezierige manier en in een veilige omgeving aangepaste en spel-gerichte oefeningen aan te bieden, gebaseerd op Karate. Dit vindt plaats in de gymzaal aan de Weversstraat. Meer informatie hierover is hier te vinden: www.sanenik.nl.

Vrijwilliger van het Jaar
Mehrdad Abdollahi werd gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar. De 46-jarige, die in het jaar 2000 om politieke redenen uit zijn geboorteland Iran vluchtte, werd uit dertien voorgedragen kandidaten door de jury gekozen. Als asielzoeker vond Abdollahi met zijn vrouw en zoon in 2006 onderdak in het Damdorp. Direct ging hij in de Grote Kerk aan de slag als vrijwilliger, onder meer door hand- en spandiensten te verlenen als koster. Ook ondersteunde hij het werk van de Voedselbank, was hij actief voor zorgorganisatie Wooncadans en was hij beschikbaar voor kerkenwerk.

Vrijwilliger van de Toekomst
Carolien Verkade werd benoemd tot Vrijwilliger van de Toekomst. Zij zet zich in voor de bewoners van de Alblashof.

Presentje
Na afloop ontvingen alle gasten van wethouder Dorien Zandvliet (welzijn) een presentje. De organisatie van het Captains Dinner was in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.

Foto’s: Peter Verheij, Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo.

 

Deel dit bericht via...