rechtbankNIEUW-LEKKERLAND – Een 43-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is dinsdag 9 september 2014 in de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van 28 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van zes maanden. De vrouw werd op 23 april 2013 in Alblasserdam betrapt op het rijden onder invloed van een harddrugs en antidepressiva.

Drugs en verkeer
“U was zo onder invloed van allerlei middelen, dat u uw auto niet meer behoorlijk kon besturen. In uw bloed zijn onder meer sporen gevonden van amfetamine, benzodiazepinen en antidepressiva. Net als alcohol en verkeer niet samengaan, gaan ook drugs en verkeer niet samen. Daar had u zich van bewust moeten zijn,” vond de officier van justitie.

Leuk
De OVJ eiste daarom een werkstraf van 28 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van zes maanden. Toen de (werkloze) Nieuw-Lekkerlandse dat hoorde zei ze: “Wow, dat lijkt me wel leuk om te proberen, zo’n werkstraf.” Het voorwaardelijk ontzeggen van de rijbevoegdheid was volgens de vrouw niet nodig: “Ik heb geen rijbewijs meer, want dat is door het CBR afgepakt.”

Rijbewijs
Na het pleidooi van de advocaat, deed de politierechter direct uitspraak. Zij veroordeelde de vrouw tot de straf die het Openbaar Ministerie had geëist. “En hoewel u uw rijbewijs nu kwijt bent, wil ik toch dat u een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid krijgt en dat met een proeftijd van twee jaar. Mij is namelijk niet duidelijk wat er met dat rijbewijs is gebeurd. Misschien geeft het CBR het morgen terug en kunt u weer een voertuig besturen.”

Zin in
De Lekkerlandse vond het allemaal prima, verliet opgetogen de zaal en zei: “Ik heb er zin in! Het lijkt me echt leuk om te werken.”

Deel dit bericht via...