IMG_8054 (Medium)ALBLASSERDAM – Het had zaterdag 16 augustus een grote, drukbezochte braderie moeten worden in Alblasserdam. In plaats daarvan werd het een markt met nog geen veertig kramen, weinig publiek en mopperende verkopers. Van 10.00 tot 17.00 brachten de marktlieden, tussen de regenbuien door, hun koopwaar aan de man. “Dit is één groot fiasco. Ik hou het voor gezien,” vertelde de Petrus Warmerdam uit Den Haag terwijl hij rond 14.00 uur zijn 3D-schilderijen in zijn bestelbus stopte. Hij vervolgde: “Het zou hier volstaan met kramen. Ik tel er hooguit dertig. Voor mij is dit een verloren zaterdag.”

Rustig
Ook Johan Verhagen van Jolin Fashion uit Zwijndrecht was weinig positief. “Het is echt heel de dag rustig geweest. Er zouden hier tachtig kramen langs het Cortgene en op het Raadhuisplein staan. Tellend kom ik nog niet aan de helft. Als ik dit had geweten, had ik thuis gebleven,” bromde Verhagen.

Gelokt
Zijn buurman, een vertegenwoordiger van Feenstra Isolatie, nuanceerde: “Nu heeft het wel tot half twaalf hard geregend. Dan komen er ook geen bezoekers. En het weer is altijd onvoorstelbaar. Los van het weer is het wel zo dat we door de organisator Fresh Events hierheen zijn gelokt met een ‘bekende braderie’ met tachtig tot honderd stands. Dat was duidelijk niet het geval. Als dat wel zo zou zijn, had je veel meer loop gehad en hadden we nog wat kunnen verkopen.”

Snacks
En wie denkt dat met op de koude, regenachtige zomerdag dan wel storm gelopen zou hebben bij Zwets Snacks heeft het mis. “Ik ben nog lang niet uit de kosten en sta hier nog maar een paar uur. Ik ben bang dat deze dag me meer heeft gekost, dan dat die heeft opgeleverd. Alleen de organisatie de schuld geven is niet fair. Het is natuurlijk ook vakantietijd en het weer werkte gewoon niet mee. Zo hard is soms het marktleven,” vertelde snackverkoper Marcel van der Zwet uit Roelofarendsveen.

Bram Buijs
Wie wel goede zaken deed was de 8-jarige Bram Buijs uit Alblasserdam. Hij zat geduldig op zijn kleedje langs het Cortgene en verkocht zelfgemaakte ‘loom-armbandjes’. Met grote gedrevenheid ‘loomde’ hij tientallen armbanden van kleine elastiekjes. Mensen konden zelfs op bestelling een armbandje laten maken met hun naam er in. Bram was aan het einde van de dag dik tevreden, maar hij hoefde dan ook geen 65 euro te betalen voor een stand…

Niet bereikbaar
De door de ondernemers bekritiseerde organisator van de braderie was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

IMG_7986 (Medium) IMG_7991 (Medium) IMG_7998 (Medium) IMG_8005 (Medium) IMG_8008 (Medium) IMG_8014 (Medium) IMG_8020 (Medium) IMG_8026 (Medium) IMG_8031 (Medium) IMG_8049 (Medium) IMG_8054 (Medium)

Deel dit bericht via...