IMG_6411 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Op initiatief van Eline Verhaar en Jan Bouter en jeugdleden van basketbalvereniging De Klipperstars in Nieuw-Lekkerland is de afgelopen weken het vervallen basketbalveld in park Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland opgeknapt. De basketballers hebben zelf het onkruid gewied en de rommel opgeruimd. Ook de gemeente Molenwaard leverde een bijdrage door te snoeien, het terrein opnieuw te bestraten, de basketbalpalen recht te zetten en door een bankje en een prullenbak te plaatsen.

Tegel
Afgelopen week vond de officiële ingebruikname plaats. Kernwethouder Dirk Heijkoop legde een tegel met het ‘Aan de slag in je buurt’-logo op zijn plaats, die vervolgens werd vastgeslagen door de twee initiatiefnemers. Wethouder Heijkoop vertelde trots te zijn op de jeugd die het initiatief nam om het vervallen veldje op te knappen.

Prullenbak legen
Het is de bedoeling dat de jeugd er zelf zorg voor draagt dat het veld schoon blijft en dat de prullenbak wordt geleegd als die vol is. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt,” aldus Heijkoop.

Nieuw veldje
De jeugd is blij met hun ‘nieuwe’ veldje en maakt bijna dagelijks gretig gebruik van de mogelijkheid om te basketballen. Eline, één van de initiatiefneemsters vertelt: “We zijn heel blij dat de gemeente zo met ons mee heeft gedacht. We kunnen nu weer echte wedstrijden spelen.”

Twintig jaar geleden
Precies twintig jaar geleden waren de leden van basketbalvereniging Klipperstars ook al aan de slag gegaan om een fijn basketbalveld te krijgen. En met succes. De leden kregen een bord en witte verf. Zo hebben ze zelf de baskets in elkaar gezet. Ook het veld, zoals op de onderstaande foto’s te zien, hebben ze zelf aangepakt.

 

IMG_6411 (Medium)

IMG_6401 (Medium) IMG_6417 (Medium) IMG_6422 (Medium) IMG_6428 (Medium) IMG_6434 (Medium)

IMG-20140526-WA0004 (Medium) IMG-20140526-WA0005 (Medium)

Deel dit bericht via...