controle waterschapREGIO – Handhavers van Waterschap Rivierenland hebben afgelopen dagen controles uitgevoerd op de Alblas en de Graafstroom tussen Bleskensgraaf en Alblasserdam. De controles werden in onopvallende vaartuigen uitgevoerd. ” Door de drukte op het water was extra controle en toezicht hard nodig. Handhavers moesten optreden en hebben enkele processen-verbaal opgemaakt,” vertelt Jonas Moberg van Waterschap Rivierenland.

Brugspringers
Met het oog op het mooie zomerweer en de verwachte drukte besloten Waterschap Hollandse Delta en Waterschap Rivierenland tot een extra controleactie. Handhavers traden onder andere op tegen te hard varen. Moberg van Rivierenland vertelt: “Oevers kunnen hierdoor beschadigen en de veiligheid van andere recreanten komt in het geding. Ook levert dit geluidsoverlast op voor omwonenden. Daarnaast werd er weer extra gelet op ‘brugspringers’. Springen van bruggen brengt risico’s voor de springers zelf en andere waterrecreanten met zich mee.”

9 boetes
In totaal zijn er tijdens de vaaractie negen processen-verbaal opgemaakt, waaronder zeven voor het overtreden van de maximale snelheid op het water. Ook zijn er processen-verbaal opgemaakt vanwege het niet naleven van veiligheidsvoorschriften, zoals het niet dragen van een dodemanskoord en het besturen van een vaartuig onder de minimum leeftijd. Twee jeugdige brugspringers kregen in overleg met de ouders een Halt-procedure toegewezen. De controles werden uitgevoerd op de Linge, Giessen, de Alblas, de Graafstroom en de Binnenbedijkte Maas.

Veilig
Waterschap Hollandse Delta en Waterschap Rivierenland zijn vaarwegbeheerder op de vaarwegen op de Linge, de wateren in de Alblasserwaard en de Binnenbedijkte Maas. In die hoedanigheid letten handhavers op alle zaken die te maken hebben op veilig varen, het voorkomen van overlast voor omwonenden en schade aan vaarwegen, flora en fauna. Zo wordt ook gecontroleerd op het hebben van een geldig vaarbewijs en het in acht nemen van de minimumleeftijd voor het besturen van een boot met motor. Ook wordt toegezien op het in orde zijn van de toerusting van vaartuigen en het correct aan- en afmeren.

Deel dit bericht via...