fancy-fair-moskee-alblasserdam-6ALBLASSERDAM – Samen met de plaatselijke maatschappelijke instellingen houdt de Turkse gemeenschap op zaterdag 14 juni 2014 een Turkse fancy fair. Dit gaat gebeuren in en rondom de moskee aan de Anjerstraat 2 in Alblasserdam.

Tussen 10.00 uur en 19.00 uur kunnen bezoekers kennis maken met de Turkse gemeenschap van het damdorp en genieten van lekkere hapjes, een Turkse lunch of een Turkse diner. Verder zijn er optredens en nog veel meer van het Euro-Aziatische land. De organisatie is in handen van een groep Alblasserdamse Turkse dames en de lokale Turkse-Islamitische gemeenschap.

Moskee bezoeken
Ook dit jaar zijn belangrijke maatschappelijke Alblasserdamse instellingen uitgenodigd. Rivas en de Wereldwinkel, Zorgverzekeringslijn, Esta Zorg, Beter horen De hoorspecialist komen zich die dag presenteren. Deze fancy fair biedt een leuke interessante en sfeervolle kennismaking met de Turkse cultuur en de Nederlandse cultuur. Die dag is er ook gelegenheid moskee te bezoeken. Belangstellenden kunnen tekst en uitleg krijgen (in het Nederlands).

Springkussen
Voor de kinderen is er tevens een springkussen opgesteld zodat niemand zich hoeft te vervelen. Alle ingrediënten voor een sccesvolle dag zijn aanwezig.De open dag van de Turkse gemeenschap is een jaarlijks terugkerende activiteit,die gratis toegangkelijk is voor iedere belangstellende “We willen graag mensen bij elkaar brengen”, vertelt de voorzitter Orhan Yilmaz samen met de organisatoren.

 

Deel dit bericht via...