IMG_8862 (Medium)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer heeft samen met de mensen van de afdeling buitenruimte van Alblasserdam deze week langs de Hertzweg bomen omgezaagd. Dit gebeurde tijdens de wekelijkse oefenavond van de brandweer. De activiteit was bedoeld om er voor te zorgen dat de samenwerking tussen buitenruimte en de brandweer bijvoorbeeld tijdens stormschades goed verloopt. Verder kregen de brandweerlieden uitleg over de werking van de kettingzaag en over hoe een boom het beste omgezaagd kan worden.

“We hebben de basisvaardigheden geoefend. Het is belangrijk om te weten hoe een kettingzaag werkt. Het is namelijk van de machines waar wij mee werken, de gevaarlijkste. Verder is verteld waar je rekening mee moet houden en waar je gebruik van kunt maken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een versnipperaar,” vertelt voorman en bomenspecialist bij de gemeente Alblasserdam.

In het totaal werden zes bomen omver gehaald. Het is de bedoeling dat in de toekomst, bomen die weg moeten, vaker in samenwerking met de brandweer gekapt worden. Dit om de goede contacten onderling te behouden en kapwerkzaamheden snel en veilig uit te kunnen voeren. Foto’s: Jeroen Bragt en Peter Stam.

IMG_8862 (Medium)

IMG_3908 (Medium) IMG_3911 (Medium) IMG_3916 (Medium) IMG_3934 (Medium) IMG_3939 (Medium) IMG_8853 (Medium) IMG_8854 (Medium) IMG_8855 (Medium) IMG_8856 (Medium) IMG_8858 (Medium) IMG_8859 (Medium)

Deel dit bericht via...