OUD-ALBLAS – Klankbordgroep Oud-Alblas is helemaal niet blij met het voornemen van Rabobank Merwestroom om het bankkantoor in Oud-Alblas te sluiten en de geldautomaat en afstortautomaten te laten vervallen. “Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt in het dorp. De klankbordgroep heeft daarom besloten om een handtekeningenactie in Oud-Alblas op touw te zetten, om op zijn minst de geldautomaat van de Rabobank in het dorp te behouden,” aldus Lammy Timmer-Popken namens de klankbordgroep.

Handtekeningen
De inwoners van Oud-Alblas kunnen tot 5 oktober een lid van de klankbordgroep aan de deur verwachten met de vraag om de actie te ondersteunen. “De geldautomaat wordt, anders dan de Rabobank beweert, veelvuldig gebruikt. Het komt nog al eens voor dat deze in het weekend leeg is,” stelt Lammy Timmer.

Alblasserwaard
Deze week maakte de Rabobank bekend dat in de Alblasserwaard een aantal geldautomaten wordt weggehaald en een aantal kantoren wordt gesloten. Dit gaat onder meer gebeuren in Oud-Alblas, Streefkerk, Ameide, Noordeloos, Arkel, Nieuwpoort, Bleskensgraaf en Molenaarsgraaf. De voorgenomen maatregelen gaan in op 24 december. De kantoren moeten dicht en de automaten weg, omdat er volgens de bank niet voldoende gebruik van gemaakt wordt.

Deel dit bericht via...