IMG_0046 (Kopie)KINDERDIJK – Vrijdagavond 6 september vindt in Kinderdijk de jaarlijkse Molenmarkt plaats. De braderie, met ruim zeventig kramen, begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin. Al de hele week zijn de Kinderdijkse molens ’s avonds verlicht. Ook langs de straten zijn verlichte molen(tje)s neergezet. Vrijdag kunnen bezoekers dus niet alleen genieten van een gezellige markt, maar ook van de uitgelichte molens.

Tijdens de braderie is er op de Schansweg en de Beatrixweg van alles te vinden. Veel tweedehandspullen, boeken, kadeau-artikelen, sieraden en kleding, hobby-artikelen. Op de Christineweg wordt de Kinderrommelmolenmarkt gehouden. Daar verkopen de kinderen van Kinderdijk hun oude spulletjes. Tijdens de avond zal feestband de Nootvoorziening uit Nieuw-Lekkerland voor de vrolijke noot zorgen. De verlichte markt en het vele publiek zorgt voor de rest van de kenmerkend gezellige Molenmarkt-familiesfeer en vaak een weerzien met oude bekenden uit het dorp of de regio.

Op de markt staat een aantal vaste kramen bemand door vrijwilligers van de speeltuin. De opbrengst van die speciale kramen gaat in zijn geheel naar de plaatselijke speeltuin. Zo is er een kraam met pannenkoeken en frisdrank, maar ook de beroemde oliebollenkraam aan het begin van de Schansweg.  De dorpskerk van Kinderdijk zal tijdens de markt geopend zijn. Het orgel zal bespeeld worden, er is een sing-in en er worden etenswaren verkocht. Iedereen is van harte welkom in het Molendorp.

IMG_0046 (Kopie)

IMG_0057 (Kopie) IMG_0060b (Kopie) IMG_0065 (Kopie)

Deel dit bericht via...