IMG_8966 (Kopie)KINDERDIJK – Nietsvermoedend reisde het oud-managementteam van Volvo Cars Nederland, onder leiding van de heer Wim Vlasblom uit Nuenen, woensdag 21 augustus af om een bezoek te brengen aan de molens van Kinderdijk. Even voor tien uur bleek dat één persoon uit het gezelschap de honderdduizendste van het Werelderfgoed Kinderdijk was. Niet veel later werd het gezelschap verrast door burgemeester Dirk van der Borg van Molenwaard, Cees van der Vlist, directeur van de Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk (SWEK) en een groep journalisten en fotografen.

Cadeaupakket
Van der Borg en Van der Vlist overhandigden aan de heer Vlasblom een cadeaupakket wat te verdelen was onder heel de groep, want wie van hen nu precies de honderdduizendste bezoeker was, is moeilijk te achterhalen. De cadeautjes voor de groep zijn, naast een bos bloemen, taart en vrijkaartjes voor een herhalingsbezoek, artikelen met het logo van Kinderdijk en komen uit de nieuwe winkel van de SWEK in het Bezoekerscentrum.

Teambuilding
De groep bracht een bezoek aan Kinderdijk, geboekt via www.kinderdijk.nl, in het kader van een jaarlijks uitje. “Ieder jaar trekken we er op uit en gaan we ergens op bezoek. 25 jaar geleden is dit ontstaan om te werken aan teambuilding bij Volvo Cars Nederland,” vertelt Mariet Wolters, oud-directiesecretaresse van het bedrijf.  Ze vervolgt: “Inmiddels zijn we allemaal gepensioneerd, maar de teambuilding vieren we nog elk jaar.”

Betere opbrengst
Vorig jaar kochten ruim 130.000 bezoekers een kaartje voor Kinderdijk. Dit jaar hoopt de SWEK dat te overtreffen. Een nieuwe website, nieuwe arrangementen, betere marketing, kaartverkoop via Waterbus en andere partners moeten zorgen voor een betere opbrengst. Ook de souvenirwinkel in het Bezoekerscentrum moet extra geld opleveren. Alle opbrengsten van het Werelderfgoed Kinderdijk gaan naar het beheer en het onderhoud van het molengebied.

Topjaar
Zoals het er nu naar uitziet gaat Kinderdijk een topjaar beleven. Dat is goed voor de regio en goed voor het Werelderfgoed. Het gezelschap vindt het allemaal geweldig: “We komen zeker terug”.

IMG_8966 (Kopie)

Op de foto staan van links naar rechts: Ineke Vlasblom, Wim Vlasblom (was lid van de raad van bestuur van Volvo Cars Nederland), Vlasblom zijn directiesecretaresse Mariet Wolters en burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard.

IMG_8933 (Kopie)

IMG_8942 (Kopie)

IMG_8940 (Kopie)  IMG_8964 (Kopie) IMG_8968 (Kopie) IMG_8970 (Kopie)

Deel dit bericht via...