insluiping insluiperALBLASSERDAM – Vanuit een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam zijn dinsdagmiddag 16 juli sieraden en geld gestolen. Onbekenden slopen vermoedelijk tussen 14.00 uur en 16.00 uur via de achterdeur de woning in. De bewoonster was op dat moment in haar voortuin. De achterdeur zat niet op slot. ’s Avonds ontdekte de Alblasserdamse dat er geld en spullen verdwenen waren. Inmiddels is er bij de politie aangifte van insluiping en diefstal gedaan.

De politie vraagt de aandacht voor insluipingen, want bewoners kunnen veel doen om dit te voorkomen. “Draai de deur op slot als u boven of in de tuin bent. Let er ook op dat de schuur wordt afgesloten, zodat u niet ineens zonder fiets zit. Als u uw woning verlaat zorg ervoor dat de deuren op slot zijn en ramen dicht of beveiligd zijn door middel van een speciale klink met slot of een ander beveiligingsmiddel. Ook met dit mooie weer,” aldus een persvoorlichter van de politie. Insluipingen vinden hoofdzakelijk overdag plaats.

Heeft u tips over de insluiping die op 16 juli in Alblasserdam plaatsvond? Neemt u dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

 

Deel dit bericht via...