lasercontrole controle snelheid snelheidscontrole lasergun politieALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 7 maart 2013 met zo’n twintig man sterk in Alblasserdam gecontroleerd op overtredingen in het verkeer. De controles werden uitgevoerd naar aanleiding van klachten uit de buurt. Op de Rijnstraat en de Vondellaan werden tussen 15.00 en 17.00 uur algehele controles uitgevoerd. Zo werd gekeken naar rij –en kentekenbewijzen, de staat van een voertuig en er werd gecontroleerd op snelheid. Op de Rijnstraat kregen drie mensen een boete voor het niet dragen van een autogordel en één persoon kreeg een prent voor te hard rijden. Hij reed 62, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Op de Vondellaan werden ook vier boetes uitgeschreven. Twee voor het niet dragen van een gordel, één voor het niet tonen van het kentekenbewijs en één voor het rijden met te weinig profiel op de banden. Er werd  niet één snelheidsovertreding geconstateerd. Dat is volgens agent Jan-Peter de Vreede opvallend, omdat er vanuit de buurt wel wordt geklaagd dat onder meer tussen 15.00 en 17.00 uur te hard gereden wordt.

’s Avonds werd op de Edisonweg handhavend opgetreden tegen parkeren van grote voertuigen (vrachtwagencombinaties). Tot slot werd er ter hoogte van de McDonald’s gecontroleerd op het weggooien van afval op straat. De politie heeft tijdens de controle geen strafbare gedragingen waargenomen.

De controles in het Damdorp werden uitgevoerd door opgeleide agenten en agenten die nog in opleiding zijn.

Update: Op de  Edisonweg vond in de avond ook een snelheidscontrole plaats met een onopvallende radarauto. Resultaten van deze controle zijn nog niet bekend.

 

IMG_1831 [Desktop Resolutie] IMG_1848 [Desktop Resolutie] IMG_1850 [Desktop Resolutie] IMG_1857 [Desktop Resolutie]

IMG_1860 [Desktop Resolutie]

IMG_1875 [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...