IMG_8829 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De vriendinnen Nadia Kamminga (17) en Lara Pardo (16) uit Alblasserdam willen tijdens de zomervakantie twee weken lang vrijwilligerswerk gaan doen in ziekenhuizen in Tanzania. Het zal met name gaan om het bieden van medische hulp. Daarvoor hebben zij geld nodig. Veel geld. “We hebben allebei ongeveer drieduizend euro nodig. Dat is voor ons een groot bedrag. Een deel daarvan is om de vliegreis te betalen en het andere deel is voor ‘Projects Abroad’ en het ziekenhuis,” vertelt Nadia. Maandagavond 21 januari ging het tweetal naar het gemeentehuis in het Damdorp om een collectevergunning aan te vragen.

Cakejes verkopen
“We willen in Alblasserdam langs de deuren gaan om geld op te halen. Het zou best kunnen dat mensen ons vervelend vinden, maar we goed, dat zien we dan wel. We kunnen het op zijn minst proberen,” vertellen de twee. Verder hoop Nadia op school etenswaren als cakejes te gaan verkopen en de twee overwegen om een feestje te organiseren. “We gaan er alles aan doen om het bedrag binnen te krijgen. We zullen dus gewoon creatief moeten zijn,” lacht Lara.

Geneeskunde
Nadia en Lara kennen elkaar al sinds groep één van de basisschool en zijn sindsdien vriendinnen. Tot voor kort zaten zij nog bij elkaar in de klas, maar inmiddels is dat niet meer het geval. Lara: “Nadia zit op het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht en ik op de Willem in Papendrecht.” Beiden zien elkaar echter nog wel zeer regelmatig en de meiden hebben allebei veel interesse in de geneeskunde en hopen na het voortgezet onderwijs een studie in die richting te doen.

Mensen helpen en ervaring opdoen
Toen zij onlangs op de televisie een programma zagen over hulp in Afrika, wisten zij het zeker: “dit gaan wij ook doen. We gaan daar helpen.” Zij wonnen via internet informatie in en kwamen terecht bij de organisatie ‘Projects abroad’. Het is de bedoeling dat de scholieren twee weken lang meelopen en meewerken in ziekenhuizen en klinieken in het Afrikaanse land. Lara: “Op deze manier kunnen we mensen helpen en alvast ervaring opdoen voor onze volgende opleiding.”

Geld geven
Als de gemeente Alblasserdam toestemming verleent aan de Lara en Nadia, zullen zij binnenkort langs de deuren gaan in Alblasserdam. Ook giften en sponsors zijn meer dan welkom. Lezers die de meiden financieel willen bijstaan, kunnen contact opnemen met Nadia via het nummer 0637322993 en met Lara via het nummer 0633630381. Tijdens schooldagen is bellen mogelijk vanaf 17.00 uur.

IMG_8829 [Desktop Resolutie]

Lara (links) en Nadia vroegen maandagavond bij het gemeentehuis in Alblasserdam informatie op om te mogen collecteren in Alblasserdam.

IMG_8819 [Desktop Resolutie] IMG_8826 [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...