ALBLASSERDAM – De Stichting Groene Long uit Alblasserdam heeft 750 euro ontvangen als waarderingsprijs. Dit gebeurde tijdens het traditionele Captains Diner voor vrijwilligers, in een afgeladen zaal in Landvast. Er waren drie projecten uitgekozen uit een tiental voordrachten, die hun nominatie voor de waarderingsprijs 2012 mochten verdedigen. De aanwezige vrijwilligers mochten kiezen welke organisatie de gelukkige zou worden. Het werd Stichting de Groene Long. Deze organisatie zet zich met woord en daad in voor het natuurbehoud binnen de grenzen van Alblasserdam.

Daarnaast werd ook de Vrijwilliger van het Jaar bekend gemaakt. Een dame, Chris Bekker van bijna tachtig jaar, kreeg deze prijs. Mevrouw Bekker is al jarenlang met allerlei taken actief binnen de Fatimakerk, collecteert van tal van goede doelen, zet zich in bij de Zonnebloem en is nog elk jaar te vinden als vrijwilliger bij Jeugdland. Toen ze uit handen van wethouder Cardon de prijs in ontvangst nam, stond ze te dansen op het podium. Zo groot waren haar blijdschap en verrassing.

Op het Captains Diner was er natuurlijk ook weer een hapje en drankje voor de gasten, en de leden van de gemeenteraad, de burgemeester, wethouders en leden van de jeugdgemeenteraad vervulden hun rol van bediend personeel met verve.

Tekst en foto’s: Stichting Welzijn Alblasserdam.

Deel dit bericht via...