ALBLASSERDAM – Door de juiste afspraken te maken willen de gemeente Alblasserdam, de politie, de basisscholen, de peuterspeelzalen en de kinderdagverblijven van het Damdorp de veiligheid in het dorp vergroten. Deze week ondertekenden de partijen een ‘veiligheidsconvenant’. De partijen hebben afspraken gemaakt over de veiligheid van kinderen op school. De overeenkomst gaat in op die afspraken en moet ervoor zorgen dat de veiligheid in en om scholen vergroot wordt. Afstemming tussen verschillende instanties is daarbij een belangrijk voorwaarde.

Afspraken
De afspraken gaan in op het creëren en behouden van een (sociaal) veilig klimaat in en rondom de scholen en organisaties voor kinderopvang/peuterspeelzalen in Alblasserdam. Ook staat in het convenant beschreven hoe overlast, vandalisme en ander crimineel gedrag voorkomen en bestreden kan worden. Informeel waren er al afspraken tussen de partijen. Maar nu staan ze op papier, tot grote blijdschap van de directeuren van scholen. Incidenten met een grote impact op de veiligheidsbeleving onderstreepten het belang van goede afstemming tussen deze partijen en het belang om elkaar te kennen en goed te kunnen vinden.

“De Alblasserdamse scholen bieden op dit moment al een veilige omgeving. Goede afspraken tussen alle partijen helpen om dit ook zo te houden. Door deze set afspraken zijn we nog beter voorbereid op een gezamenlijk optreden in geval van incidenten,” aldus wethouder Verheij.

Rollen
Het bestuur van de scholen, kinderopvang en peuterspeelzalen willen kinderen en personeel een veilige omgeving bieden om in te werken en leren. De gemeente treedt op als regisseur in het onderwijs-, jeugd- en veiligheidsbeleid. De politie tenslotte heeft een taak in het handhaven van de openbare orde en veiligheid en het bestrijden van overlast.

Deel dit bericht via...