ALBLASSERDAM – Een speciale commissie moet ingesteld worden om een oplossing te vinden voor de herhuisvesting van de zestien woonwagens aan de Staalindustrieweg in Alblasserdam. Dat vindt het presidium van de gemeenteraad. Woensdag 27 juni wordt beslist of er inderdaad een commissie komt, die zal bestaan uit een vertegenwoordiger van elke fractie uit de raad.

Verantwoording
Sinds 1999 ligt de verantwoordelijkheid voor de huisvesting van woonwagenbewoners bij de gemeente. De gemeenteraad heeft op 25 maart 2009 besloten dat de woonwagens aan de Staalindustrieweg voor 1 januari 2019 weg moeten zijn. Uit onderzoek is gebleken dat deze locatie niet geschikt is om te wonen, vanwege de vervuiling door industrie en het verkeer. De raad vindt het daarom noodzakelijk dat de bewoners verhuizen naar een veiligere leefomgeving.

Onderzoek
In 2009 heeft de raad ook besloten dat de gemeente bij alle nieuwbouwplannen moet onderzoeken of er standplaatsen voor woonwagens mogelijk zijn. Dit blijkt echter niet voldoende te zijn, omdat er te weinig (geschikte) nieuwbouwlocaties zijn. De speciale commissie wil nu gaan zoeken naar andere mogelijkheden om nieuwe huisvesting voor de zestien woonwagens te kunnen realiseren. Dit onderzoek gebeurt vertrouwelijk. Op 25 september geeft de commissie haar advies aan de raad.

Stichting Staalindustrieweg
De raad heeft de bewoners van de Staalindustrieweg geïnformeerd over dit voorstel. De bewoners wachten het advies van de commissie af.  Het is de bedoeling dat de commissie op 25 september 2012 een advies uitbrengt aan de raad.

Deel dit bericht via...