ALBLASSERDAM – Wouter Breedveld, Bjorn de Bruijn, Anne de Koning, Bradley Dijk, Luca Peragine, Laurens van de Hoef, Jesper Vonk en Jari Zijderveld zijn deze week, dankzij het spelen van cumputergames, geslaagd voor hun typecursus die zij volgden bij ICT Coaching Bureau @MMICT in de Seringstraat in Alblasserdam. 30 november startten de acht cursisten met Typeworld. Onder begeleiding van coach Maria Middelkoop doorliepen zij eilanden, wonnen zij gadgets en daagden zij hun ouders en medeleerlingen uit met een duel.

In Typeworld is een competitie-element ingebouwd.  Leerlingen kunnen met  een verrekijker  kijken bij medeleerlingen hoever zij al zijn met het bouwen van hun eiland. Iedereen heeft een eigen eiland dat steeds voller gebouwd kan worden door het spelen van games binnen het programma. Hierbij  kunnen ze gadgets winnen die  ze gebruiken om hun eiland op te bouwen. “Door deze spelende manier van leren blindtypen, ervaren de kinderen dit als spelen van een game en wordt het leren blindtypen kinderspel,” vertelt Maria.

Toch waren de deelnemers een beetje zenuwachtig tijdens het examen. Al snel hadden ze het ritme te pakken en allen wisten de cursus met succes af te sluiten. 7 maart 14.30 uur is de diploma-uitreiking bij @MMICT. Op diezelfde dag wordt er gestart met een nieuwe groep leerlingen in de leeftijd van groep 6 t/m groep 8 van de basisschool. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via de website http://www.mariamiddelkoop.nl.

Deel dit bericht via...