ALBLASSERDAM – Alblasserdam krijgt als eerste gemeente in Nederland een zwembad, dat volgens het concept ‘2521 Gewoon Zwemmen’ wordt gebouwd. Erik van Heijningen, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), overhandigde donderdagavond 22 december in Sportcentrum Blokweer de licentie van dit concept aan wethouder Sjoerd Veerman van het Damdorp. Van Heijningen gaf aan blij te zijn dat Alblasserdam als eerste gemeente het bijzondere bad gaat bouwen.

Besparen op gezondheidszorg
“Ik ben blij dat de gemeente Alblasserdam de eerste gemeente is die het bijzondere zwembad, wat wij gezamenlijk met partners bedacht hebben, gaat bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een serie van nieuwe baden in Nederland, ja zelfs Europa gaat opleveren. Wij willen graag dat zwembaden weer maatschappelijk verantwoorde investeringen gaan worden. Want als je als overheid mensen kan laten bewegen, kun je zoveel besparen op uitgaven in de gezondheidszorg. Met dit concept spelen wij in op een behoefte: een modern, functioneel en energiezuinig bad, tegen lage investerings- en energielasten,” aldus de voorzitter van de KNZB.

2014
Wethouder Veerman vertelde trots te zijn op het feit dat de gemeente samen met zwemvereniging ZPC Wiekslag en de KNZB tot dit concept gekomen is en zal de licentieovereenkomst meteen volgend jaar voor besluitvorming aanbieden. “Zodra het college van burgemeester en wethouders (naar verwachting eind januari 2012) en gemeenteraad (naar verwachting februari 2012)  besloten hebben over het voorbereidingskrediet, kan een start worden gemaakt met de werkzaamheden. Het zwembad kan dan begin 2014 de deuren openen.”

Gewoon Zwemmen
De naam 2521 Gewoon Zwemmen staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Erik van Heijningen overhandigt de licentie aan wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam.

Het enthousiaste team staat in de startblokken om een mooi en degelijk zwembad voor Alblasserdam te realiseren.

Deel dit bericht via...