ALBLASSERDAM – Het was tijdens de start van het project de bedoeling dat het oude gebouw van de Willem de Zwijger (daarvoor: LTS) aan de Esdoornlaan in Alblasserdam in december van dit jaar tegen de vlakte zou gaan. Dat gaat echter niet gebeuren, omdat eerst zeventig procent van de te bouwen woningen verkocht moet zijn. Dit is nog niet het geval. De verwachting is dat de boel in de tweede helft van 2012 alsnog tegen de vlakte kan.

Het project ‘Hof en Singel’ omvat 68 woningen. De woningen zijn in een ellipsvormige structuur gesitueerd rondom een park met veel groen en water. Er komen tien appartementen met voortuin en ruime vlonder, elf bovenwoningen met dakterras op het zuidwesten, acht multifunctionele gezinswoningen, negen middenwoningen en vier hoekwoningen met een tuin aan het water. Tot slot worden er nog tien half vrijstaande woningen gebouwd. Het project wordt in 2 fases gerealiseerd.

Zondagavond 11 december brak in het leegstaande pand een brand uit. Diverse korpsen uit de regio kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De schade bleef beperkt. De politie gaat uit van brandstichting.

Brandwacht
Het is de bedoeling dat er rond de jaarwisseling brandwacht wordt ingezet, zodat nieuwe brandstichting kan worden voorkomen.

Deel dit bericht via...