ALBLASSERDAM – Leerlingen van basisschool Het Kompas uit Alblasserdam hebben afgelopen week 266,30 euro opgehaald voor moeders in Afrikaanse oorlogsgebieden. Zij deden dit door ruim duizend statiegeldflessen in te zamelen. Automobielbedrijf Wensveen heeft op de opbrengst nog eens met honderd euro aangevuld. De actie vond plaats in het kader van de studie van de zus van een van de leerlingen van Het Kompas. De opbrengst gaat naar de actie Serious Request.

Het goede doel dat dit jaar gesteund wordt is het Rode Kruis. Radio 3FM organiseert ieder jaar het “Glazen Huis”. In dit huis worden drie DJ’s van de radiozender een week lang opgesloten. Gedurende deze week, waarin zij niet mogen eten, proberen ze door middel van hun Serious Request geld op te halen voor het Rode Kruis die op hun beurt het met dit geld hulp kunnen bieden bij een zogenoemde stille ramp.

Dit jaar is het doel om zoveel mogelijk noodhulp te kunnen verlenen aan oorlogsmoeders in Afrika. Deze vrouwen zijn vaak hun man kwijtgeraakt in de oorlog en staan er alleen voor. Het Rode Kruis helpt met primaire zaken zoals onderdak, medische hulp, voedsel en keukengerei. Daarnaast wordt er geprobeerd om ondanks de oorlogen, op zoek te gaan naar vermiste familieleden.

Deel dit bericht via...